ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Μακρόν: Δέχθηκε κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους επειδή παρέστη σε τελετή για την εβραϊκή Χάνουκα (βίντεο)

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε την κοσμικότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας

Ε.Μακρόν: Δέχθηκε κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους επειδή παρέστη σε τελετή για την εβραϊκή Χάνουκα (βίντεο)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρέστη σε τελετή για την έναρξη της εβραϊκής γιορτής, Χάνουκα και δέχθηκε έντονη κριτική από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η γιορτή έγινε μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Μακρόν θέλησε να δώσει το «παρών» για να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 Δεκεμβρίου δείχνει τον αρχιραββίνο της Γαλλίας να ανάβει το πρώτο κερί της γιορτής, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί.

Ωστόσο, η κίνησή του επικρίθηκε. Κι αυτό επειδή οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγόρησαν ότι παραβιάζει την κοσμικότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας, οι νόμοι της οποίας για ανεξιθρησκεία και για απαγόρευση εμπλοκής της όποιας εκκλησίας στα θέματα του κράτους είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να «σβήσει» την εστία αντιπαράθεσης, απαντώντας ότι η «κοσμικότητα δεν σημαίνει ότι σβήνουμε όλες τις θρησκείες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ενώ έντονα αρνητικά σχόλια ακούγονται για την κίνησή του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.