ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΕ: Συζητήσεις για νέες κυρώσεις στη Ρωσία στο έκτακτο συμβύλιο των ΥΠΕΞ

«Το ζήτημα των κυρώσεων θα είναι αναμφίβολα στο τραπέζι»

ΕΕ: Συζητήσεις για νέες κυρώσεις στη Ρωσία στο έκτακτο συμβύλιο των ΥΠΕΞ

Την συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία και παράλληλα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να συζητήσουν  οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ στο έκτακτο συμβούλιο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συνεδριάσουν εκτάκτως στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, αναφέροντας ότι η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας «είναι στο τραπέζι».

Η απειλή του Ρώσου προέδρου να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι «απαράδεκτη» τόνισε ο Μπορέλ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας μια «νέα κλιμάκωση» εκ μέρους της Ρωσίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει», πρόσθεσε.

«Αναμένω ότι (οι υπουργοί) θα συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη στρατιωτική στήριξή μας στην Ουκρανία, πώς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία. Το ζήτημα των κυρώσεων θα είναι αναμφίβολα στο τραπέζι», συνέχισε ο Μπορέλ, σημειώνοντας ότι θα αρχίσει να κάνει προτάσεις για το θέμα αυτό.

Ο Μπορέλ είπε επίσης ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτίμησε νωρίτερα ότι οι δηλώσεις του Πούτιν απαιτούν «νέες κυρώσεις εκ μέρους μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΕ έχει ήδη υιοθετήσει έξι δέσμες οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο η Ουγγαρία έχει δηλώσει αντίθετη με την επιβολή νέων μέτρων. Προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις απαιτείται ομοφωνία των χωρών μελών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.