Εκλογές στη Νότια Κορέα: Νέος πρόεδρος ο Γιουν Σουκ-Γέολ – Θα αντιμετωπίσει την ένταση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Λι παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του

Εκλογές στη Νότια Κορέα: Νέος πρόεδρος ο Γιουν Σουκ-Γέολ – Θα αντιμετωπίσει την ένταση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Νικητής των προεδρικών εκλογών στη Νότια Κορέα είναι Γιουν Σουκ-Γέολ, σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα, που θα διαμορφώσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει την προσεχή πενταετία η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο Γιουν, υποψήφιος του Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας, επικράτησε του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζάε-Μιουνγκ με 48,6% έναντι 47,8%, με καταμετρημένο πάνω από το 98% των ψήφων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λι παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του. «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας», είπε απευθυνόμενος σε όσους τον ψήφισαν. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τον εκλεγμένο πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, καλώντας τον να αφήσει πίσω του τις όποιες διαφορές και να εγκαινιάσει μία εποχή ενότητας. Νότια Κορέα

Καθ’ οδόν προς τα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κόμματος, ο Γιουν ευχαρίστησε θερμά το πλήθος των υποστηρικτών του που είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η κλιμάκωση της έντασης από τη Βόρεια Κορέα και η διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.