ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εκλογές στη Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς νικητής με ποσοστό 46,75% – Καταλαμβάνει 129 έδρες

Η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών καταγγέλλοντας νοθεία και ζητάει την επανάληψη τους

Εκλογές στη Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς νικητής με ποσοστό 46,75% – Καταλαμβάνει 129 έδρες

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Σερβίας, ανακοίνωσε τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 17 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και την κατανομή των 250 εδρών στη Βουλή.

Μετά τις επαναληπτικές εκλογές σε 28 εκλογικά τμήματα και την εξέταση όλων των ενστάσεων, η επιτροπή έκρινε ότι η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε το 46,75% των ψήφων και καταλαμβάνει 129 έδρες.

Ο συνασπισμός «Η Σερβία ενάντια στη βία», που συνθέτουν κεντροδεξιά και κεντροαριστερά κόμματα, έλαβε ποσοστό 13,66% και εκλέγει 65 βουλευτές.

Με 18 βουλευτές θα εκπροσωπηθεί στη βουλή το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) του υπουργού Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς που έλαβε το 6,55% των ψήφων.

Από δεκατρείς βουλευτές θα έχουν ο δεξιός συνασπισμός «NADA» (5,02%) και το κόμμα «Εμείς-Η φωνή του λαού» (4,69%) του συνομωσιολόγου, αντιεμβολιαστή γιατρού Μπράνιμιρ Νεστόροβιτς. Στη νέα βουλή οι εθνικές μειονότητες θα εκπροσωπηθούν με 12 βουλευτές.

Οι Ούγγροι εξέλεξαν έξι βουλευτές, οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι τέσσερις βουλευτές και από έναν βουλευτή εξέλεξαν η αλβανική μειονότητα και το κόμμα των Ρώσων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η σερβική αντιπολίτευση δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών καταγγέλλοντας νοθεία και ζητάει την επανάληψη τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.