
Την Τζόρτζια Μελόνι επέλεξε για το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του το αμερικανικό περιοδικό Time.
«Πού οδηγεί την Ευρώπη η Τζόρτζια Μελόνι;» είναι ο τίτλος του εξωφύλλου, με την πρωθυπουργό της Ιταλίας να σημειώνει: «Θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπίσουμε αυτό που είμαστε. Τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας, την κουλτούρα μας». Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι «ο εθνικισμός της είναι, κυρίως, ένας τρόπος για να προστατευθεί, κανείς, από μια παγκοσμιοποίηση η οποία δεν λειτούργησε».
Το περιοδικό αναφέρεται στη στήριξη της Μελόνι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Τραμπ την άκουσε, απάντησε, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί όξυνση. “Είμαστε και οι δυο μαχητές”, σχολίασε σχετικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος “Αδέλφια της Ιταλίας”» αναφέρει το περιοδικό.
Το Time αναφέρεται και σε πιο προσωπικές στιγμές του παρελθόντος. Η αδερφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού Αριάνα Μελόνι, που είναι και συντονίστρια του κόμματος, αναφέρεται και στην απόφαση του πατέρα τους να εγκαταλείψει την οικογένειά τους όταν ήταν μικρές: «Αυτό δείχνει ότι -απλά- δεν ενδιαφερόταν για εμάς».
Το αμερικανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στην Ιταλία, πολλοί ασκούν δριμεία κριτική στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης και προσθέτει ότι η Μελόνι «στηρίζει μια πολιτική ατζέντα που συμβαδίζει με εκείνη των νέων, ανερχόμενων αυταρχικών ηγετών» ενώ «δημιουργεί έναν νέο εθνικισμό: τοπικιστικό, με λαϊκισμό, αλλά πιστό στη Δύση, στην Ευρώπη και στις ατλαντικές σχέσεις».
Η Τζόρτζια Μελόνι, από τη μεριά της υπογραμμίζει: «με κατηγόρησαν για οτιδήποτε: από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι τον θάνατο ανθρώπων στη Μεσόγειο. Απλά δεν έχουν επιχειρήματα. Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι ομοφοβική, δεν είμαι όλα όσα λένε για μένα».
Στο τέλος του διαλόγου με τον δημοσιογράφο Μάσιμο Καλαμπρέζι η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τον ρωτά: «είσαι ένας έντιμος άνθρωπος. Αυτά που κάνει η κυβέρνησή μου, η εμπειρία αυτή, σου θυμίζει σε κάτι τον φασισμό;».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.