Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Έντονες αντιδράσεις από την ΕΕ για το Νόμο περί ξένων πρακτόρων στο Ελ Σαλβαδόρ: Η απάντηση του Ν.Μπουκέλε

Τι προβλέπει

Έντονες αντιδράσεις από την ΕΕ για το Νόμο περί ξένων πρακτόρων στο Ελ Σαλβαδόρ: Η απάντηση του Ν.Μπουκέλε

Έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο νέο νόμο του Ελ Σλαβαδόρ, ο οποίος εισάγει σαρωτικές αλλαγές στη χρηματοδότηση των μη κυβερνητικών οργανισμών (ΜΚΟ).

Το Κογκρέσο της χώρας ψήφισε νομοθεσία που επιβάλλει φόρο 30% στις δωρεές από το εξωτερικό προς τις τοπικές ΜΚΟ, σε μια κίνηση που παρουσιάζεται ως προστασία της εθνικής κυριαρχίας και όχι ως απόπειρα περιορισμού της δραστηριότητας των οργανώσεων αυτών.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ οκτώ ημέρες μετά τη δημοσίευσή του και σηματοδοτεί μια αποφασιστική στροφή προς αυστηρότερο έλεγχο της ξένης επιρροής στη χώρα.

Οι υποστηρικτές του μέτρου το χαρακτηρίζουν ως ένα απαραίτητο βήμα για τη διασφάλιση της διαφάνειας στη ροή ξένων κεφαλαίων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο για τον τρόπο με τον οποίο το Ελ Σαλβαδόρ διαχειρίζεται τις διεθνείς χρηματοδοτήσεις, επιδιώκοντας να ενισχύσει τον έλεγχό του, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη διεθνή συνεργασία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε το νέο νόμο του Ελ Σαλβαδόρ για τους “Ξένους Πράκτορες”, χαρακτηρίζοντάς τον απειλή για την κοινωνία των πολιτών.

Η απάντηση του Προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε ήταν χαρακτηριστική: «Το Ελ Σαλβαδόρ λυπάται που ένα μπλοκ που γερνά, υπερρυθμίζεται, εξαρτάται ενεργειακά, υστερεί τεχνολογικά και διοικείται από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες επιμένει να δίνει μαθήματα στον υπόλοιπο κόσμο.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.