
«Η Γερμανία χρειάζεται κέντρα απελάσεων», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε πάρκο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα αγόρι 2 ετών και ένας 41χρονος άνδρας.
«Πρώτα η ασφάλεια. Αρκετά, αρκετά, αρκετά! Η τελευταία επίθεση απαιτεί μηδενική ανοχή. Η μετανάστευση επιβαρύνει υπερβολικά τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Μ.Ζέντερ ζήτησε αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ιδίως σε Αφγανούς, περισσότερες απελάσεις και λιγότερους πρόσφυγες. «Όσοι πρέπει να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους. Η Γερμανία χρειάζεται κέντρα απελάσεων», δήλωσε και εισηγήθηκε την κρατική χρηματοδότηση καθημερινών ειδικών πτήσεων, με λιγότερες διαδικασίες και γραφειοκρατία, αλλά και χωρίς μετρητά για τους υπό απέλαση παράνομους μετανάστες.
Ο Μάρκους Ζέντερ επέκρινε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής υπηκοότητας που αποφάσισε πέρυσι η κυβέρνηση Ο.Σολτς. «Το κόμμα μας το θεωρεί λάθος και θα το αλλάξει».
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε ότι από τον Αύγουστο έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση με μετανάστες προς το Αφγανιστάν και χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε εκ νέου «ταχείες διαδικασίες απελάσεων».
Όπως εξήγησε, ο 28χρονος Αφγανός Εναμουλά Ο., ο οποίος επιτέθηκε χθες σε παιδιά που βρίσκονταν σε εκδρομή σε πάρκο της πόλης Ασάφενμπουργκ, είχε εισέλθει στη Γερμανία μέσω Βουλγαρίας και πρόσφατα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες και ζήτησε να απελαθεί στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσε επί ώρα τα παιδιά στο πάρκο και ξαφνικά τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Ένας άνδρας σκοτώθηκε προσπαθώντας να τον εμποδίσει, ενώ τραυματίστηκε και μία από τις δασκάλες, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα παιδιά. Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται τραυματισμένο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.