ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εσθονία: Ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει πως η πρωθυπουργός έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί μετά τις δοσοληψίες του συζύγου της στη Ρωσία

Οι σχέσεις του πρώην τραπεζίτη και συμβούλου επιχειρήσεων Άρβο Χάλικ, με εταιρεία εφοδιασμού που προμήθευε εσθονική εταιρεία στη Ρωσία προκάλεσαν μεγάλο σκάνδαλο

Εσθονία: Ο πρόεδρος της χώρας δηλώνει πως η πρωθυπουργός έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί μετά τις δοσοληψίες του συζύγου της στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, τον Άλαρ Καρίς, ο συνεχιζόμενος σάλος για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες στη Ρωσία του συζύγου της πρωθυπουργού της Εσθονίας, της Κάγια Κάλας, βλάπτει τη χώρα της Βαλτικής, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ και του NATO και συγκαταλέγεται στους βασικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας.

Ο Α.Καρίς, έπειτα από συνάντησή του με τους ηγέτες των κομμάτων του εσθονικού κοινοβουλίου, δήλωσε: «Προσωπικά, θα προτιμούσα η πρωθυπουργός να είχε παραιτηθεί στην αρχή αυτής της αλυσίδας γεγονότων που την έφεραν στο επίκεντρο της κρίσης»

Ο αρχηγός του κράτους πρόσθεσε: «Η απόφαση αυτή θα διέσωζε την αξιοπιστία της, αυτή του συζύγου της, τη λειτουργία της κυβέρνησης και την αξιοπιστία των επίσημων ανακοινώσεων της Εσθονίας»

Οι σχέσεις του πρώην τραπεζίτη και συμβούλου επιχειρήσεων Άρβο Χάλικ, του συζύγου της κυρίας Κάλας, με εταιρεία εφοδιασμού που προμήθευε εσθονική εταιρεία στη Ρωσία, ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων, προκάλεσαν μεγάλο σκάνδαλο την τελευταία μιάμιση εβδομάδα στο κράτος της Βαλτικής.

Η Κ.Κάλας επικρίνεται και πιέζεται ολοένα εντονότερα εξαιτίας της υπόθεσης, αλλά ως τώρα απορρίπτει την απαίτηση της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί και αντικρούει τα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης που της προσάπτουν υποκρισία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Α.Χάλικ τόνισε μετά τις αποκαλύψεις για τις δοσοληψίες του ότι η σύζυγός του δεν ήταν ενήμερη για τη δραστηριότητά του. Ανήγγειλε επίσης ότι θα πουλήσει όλες τις μετοχές του στην εταιρεία εφοδιασμού και θα παραιτηθεί από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.