ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φινλανδία: Το δεξιό NCP προηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της πρωθυπουργού Σ.Μαρίν στις εκλογές

Το NCP προηγείται στις δημοσκοπήσεις για σχεδόν δύο χρόνια

Φινλανδία: Το δεξιό NCP προηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της πρωθυπουργού Σ.Μαρίν στις εκλογές

Το αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα Εθνική Συμμαχία (NCP) της Φινλανδίας προηγείται οριακά στις κάλπες συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν ακολουθεί με πολύ μικρή διαφορά, με ποσοστό 20,7%, ενώ τρίτο είναι εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών με 18,6%, με καταμετρημένο το 40,1% των ψήφων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Εάν το προβάδισμα του NCP διατηρηθεί, ο πρόεδρός του, Πέτρι Όρπο, θα έχει την πρώτη ευκαιρία να συνάψει συνασπισμό για να αποκτήσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και η εποχή της Σάνα Μάριν ως πρωθυπουργού πιθανότατα θα φτάσει στο τέλος της.

Το NCP προηγείται στις δημοσκοπήσεις για σχεδόν δύο χρόνια, παρόλο που το προβάδισμά του αμβλύνθηκε τους τελευταίους μήνες. Υποσχέθηκε να περιορίσει τις δαπάνες και να σταματήσει την αύξηση του δημόσιου χρέους, το οποίο έχει φθάσει λίγο πάνω από το 70% του ΑΕΠ από τότε που ανέλαβε η Μαρίν τα καθήκοντά της το 2019.

Η Όρπο κατηγόρησε τη Μαρίν ότι διαβρώνει την οικονομική ανθεκτικότητα της Φινλανδίας σε μια εποχή που η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει πλήξει σκληρά τη χώρα και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.