ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλικές εκλογές: Νέα δημοσκόπηση βγάζει νικητή τον Ε.Μακρόν στον δεύτερο γύρο με 56%

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 70%

Γαλλικές εκλογές: Νέα δημοσκόπηση βγάζει νικητή τον Ε.Μακρόν στον δεύτερο γύρο με 56%

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 70%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 16-19 Απριλίου.

Ο Μακρόν αντιμετωπίζει μια σκληρή κούρσα έναντι της Μαρίν Λε Πεν, με τους δύο υποψηφίους να σπεύδουν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους που υποστήριξαν τον ακροαριστερό υποψήφιο Ζαν-Λυκ Μελανσόν στον πρώτο γύρο. Ο Μακρόν υποσχέθηκε να τερματίσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Μασσαλία το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Η Λε Πεν, εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι η ίδια και τα μέλη του κόμματός της Εθνικής Συσπείρωσης υπεξαίρεσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δημόσιους πόρους όταν ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ 2004 και 2017. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν μια έκθεση του του Γραφείου Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ερευνητικό μέσο Mediapart. Η Λε Πεν αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας στη Νορμανδία. «Προφανώς και απολύτως αμφισβητώ αυτές τις κατηγορίες», είπε.

Γάλλος πρωθυπουργός λέει ότι η έκβαση των προεδρικών εκλογών δεν είναι ξεκάθαρη

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου απέναντι στην δεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Καστέξ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France inter. «Βάζει κανείς τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο ίδιο επίπεδο. Αλλά υπάρχουν βασικές διαφορές». Η Λεπέν κατεβαίνει ως αντίπαλη του κεντρώου Μακρόν στις εκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Μακρόν να προηγείται ενόψει του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Λεμέρ: Η Λεπέν θα παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Πούτιν

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η Λεπέν θα «παραδώσει την κυριαρχία της Γαλλίας στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Ρωσία» εάν εκλεγεί, έχοντας στο παρελθόν εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άκουσα στις προτάσεις της Μαρίν Λεπέν για τη διεθνή πολιτική….Είναι το τέλος της γαλλικής κυριαρχίας», δήλωσε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η νίκη της θα οδηγήσει σε συμμαχία με τον Πούτιν, απουσία προστασίας από το ΝΑΤΟ και διακοπή σχέσεων με τη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.