ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία μετά το σάλο με τις δηλώσεις Μ.Αμπάς για «ολοκαύτωμα» Παλαιστινίων -Είχε ασυλία κατά την επίσκεψή του

Αυτό προκύπτει κατά την εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

Γερμανία μετά το σάλο με τις δηλώσεις Μ.Αμπάς για «ολοκαύτωμα» Παλαιστινίων -Είχε ασυλία κατά την επίσκεψή του

Καθεστώς διπλωματικής ασυλίας απολάμβανε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Αυτό προκύπτει κατά την εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενόψει της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία σε βάρος του παλαιστίνιου ηγέτη «για υποκίνηση μίσους», μετά τις δηλώσεις του περί «50 ολοκαυτωμάτων του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων».

«Κατά την εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών, ισχύει για τον Μαχμούντ Αμπάς, για την επίσκεψή του στο Βερολίνο -καθώς επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της Παλαιστινιακής Αρχής- η ασυλία που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ακόμη και εάν η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν αναγνωρίζει κράτος Παλαιστίνης», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Ο κ. Μπούργκερ διευκρίνισε πάντως ότι σχετικά με τους κανόνες της διαδικασίας που ξεκίνησε η αστυνομία, «είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών να εξετάσουν εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρούνται οι προϋποθέσεις ασυλίας, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση πάντως, «ο κ. Αμπάς απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.