ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Ο Ρ.Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 μετά από αίτημα του Ο.Σολτς

Επείγουν οι διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας

Γερμανία: Ο Ρ.Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στην COP28 μετά από αίτημα του Ο.Σολτς

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ακύρωσε το ταξίδι του στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP28 έπειτα από αίτημα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, καθώς επείγουν οι διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε αργά χθες (Κυριακή) το βράδυ ότι, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα κονδυλίων τα οποία προέρχονταν από έκτακτο δανεισμό για τις συνέπειες της πανδημίας, η παρουσία του κ. Χάμπεκ στο Βερολίνο κρίθηκε απαραίτητη για την περαιτέρω προώθηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024. Αυτό έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και αιτήματος του τελευταίου.

Η συμμετοχή του κ. Χάμπεκ στην Διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, ωστόσο οι διαβουλεύσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό για τον προϋπολογισμό διεξάγονται επί του παρόντος σε τριμερή κύκλο, με τον Όλαφ Σολτς (SPD), τον Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου η πρόταση να εγκριθεί από την Bundestag, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία έως το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.