ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γουατεμάλα: Ο Μπερνάρντο Αρέβαλο εκλέγεται πρόεδρος της χώρας

Ο Αρέβαλο έχει λάβει το 59% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Γουατεμάλας

Γουατεμάλα: Ο Μπερνάρντο Αρέβαλο εκλέγεται πρόεδρος της χώρας

Ο Μπερνάρντο Αρέβαλο, εκλέγεται νέος αρχηγός της Γουατεμάλας, με βάση την καταμέτρηση της εφορευτικής επιτροπής, του Ανώτατου Εκλογοδικείου (TSE), στο 95% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Η Ίρμα Παλένσια, η πρόεδρος του TSE είπε ότι «ευτυχώς, είχαμε ήδη εξαιρετικά μεγάλη τάση», ανακοινώνοντας πως ο Μ.Αρέβαλο –τον οποίο η δικαιοσύνη προσπάθησε να θέσει εκτός κούρσας στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο, επικαλούμενη υποτιθέμενες παρατυπίες όταν είχε ιδρυθεί η παράταξή του, το «Κίνημα Σπόρος»– έλαβε το 59% των ψήφων.

Η αντίπαλός του, η πρώην πρώτη κυρία Σάντρα Τόρες, ηττήθηκε και την τέταρτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία, καθώς έλαβε το 36% των ψήφων, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αλεχάντρο Γιαματέι συνεχάρη τον Μ.Αρέβαλο για τη νίκη του και τον κάλεσε για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας αμέσως μόλις επισημοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος πρόεδρος, 64χρονος σοσιαλδημοκράτης, θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη 14η Ιανουαρίου 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.