ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

Η Ρωσία εκμισθώνει οικόπεδο πλάι στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα

Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα εμποδίσει την οικοδόμηση νέας πρεσβείας της Ρωσίας πλάι στο κοινοβούλιο της χώρας της Ωκεανίας, στην Καμπέρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, επικαλούμενος κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση έλαβε πολύ σαφείς συστάσεις ασφαλείας, για τον κίνδυνο που θα ήγειρε η νέα ρωσική παρουσία τόσο κοντά στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο κ. Αλμπανέζι σε δημοσιογράφους.

Η Ρωσία εκμισθώνει οικόπεδο πλάι στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα. Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να ακυρωθεί το μισθωτήριο, το οποίο υπεγράφη αρχικά το 2008.

Ο κ. Αλμπανέζι εξήγησε πως αφού εξερευνήθηκαν, μάταια, όλες οι πιθανές νομικές οδοί, θα ψηφιστεί νόμος από το κοινοβούλιο της χώρας που θα αποτρέπει ρητώς την ανέγερση νέας ρωσικής πρεσβείας στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

«Ενεργούμε πολύ γρήγορα» προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι «το νοικιασμένο οικόπεδο δεν θα μετατραπεί σε επίσημη διπλωματική παρουσία» της Ρωσίας, επέμεινε ο πρωθυπουργός.

«Απειλή για τη εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας»

Για την υπουργό Εσωτερικών Κλέαρ Ο’Νιλ, η νέα πρεσβεία που θέλει να οικοδομήσει η Ρωσία αποτελεί προφανή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας.

«Το κυριότερο πρόβλημα (…) είναι η τοποθεσία της. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο», ανέφερε.

Η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται σήμερα στη συνοικία Γκρίφιθ, στο νότιο τμήμα της πόλης και εκεί θα παραμείνει, συνόψισε ο κ. Αλμπανέζι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.