Τι γίνεται με τους Patriot;

Η «φιλία» της Σαναέ Τακαΐτσι με μια κατσαρίδα: «Δεν μπορούσα να τη σκοτώσω ίσως ήταν μέρος της μετενσάρκωσης»

Αποκάλυψε την παράξενη ιστορία από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία

Η «φιλία» της Σαναέ Τακαΐτσι με μια κατσαρίδα: «Δεν μπορούσα να τη σκοτώσω ίσως ήταν μέρος της μετενσάρκωσης»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια μάλλον ασυνήθιστη ιστορία από την καθημερινότητά της μοιράστηκε η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, η οποία αποκάλυψε ότι είχε αφήσει μια… κατσαρίδα να κυκλοφορεί στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία, επειδή δεν μπορούσε να την σκοτώσει.

Η ίδια εξήγησε ότι η στάση της συνδέεται με την πεποίθησή της στον κύκλο της μετενσάρκωσης, αλλά και με την επιρροή που είχε πάνω της από παιδί το γνωστό έργο «Firebird» του Ιάπωνα δημιουργού Οσάμου Τεζούκα.

Η Τακαΐτσι αναφέρθηκε στο περιστατικό μέσα από ανάρτησή της στο X, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαμονή της στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.

Όπως είπε, πολλοί τη ρωτούν αν έχει δει τα φαντάσματα που, σύμφωνα με τον ιαπωνικό μύθο, εμφανίζονται στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ φάντασμα, αλλά μέχρι πρόσφατα ήμουν εγώ αυτή που ούρλιαζε όταν έβλεπα κατσαρίδες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η πρωθυπουργός περιέγραψε στη συνέχεια πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με μία κατσαρίδα μέσα στην κατοικία.

«Ακόμα και μετά τη μετακόμισή μου στην επίσημη κατοικία, σκούπιζα προσεκτικά το πάτωμα κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας, έβαζα τα υπολείμματα φαγητού σε έναν κάδο απορριμμάτων με καπάκι και έπλενα και ταξινομούσα τα πλαστικά δοχεία, οπότε σοκαρίστηκα όταν, μια μέρα, μια κατσαρίδα πέρασε ξαφνικά τρέχοντας μπροστά από τα πόδια μου», ανέφερε.

Ωστόσο, αντί να ζητήσει απλώς να την εξοντώσουν, η Τακαΐτσι αποφάσισε να την αφήσει ζωντανή.

Ο λόγος, όπως εξήγησε, βρίσκεται στην ιδιαίτερη σχέση της με την ιδέα της μετενσάρκωσης.

«Όμως, από παιδί αγαπούσα τη σειρά κόμικς “Firebird” του Οσάμου Τεζούκα και το έχω διαβάσει ξανά και ξανά πολλές φορές.

Το “Firebird” απεικονίζει την ιδέα της μετενσάρκωσης, ότι “η ζωή είναι συνδεδεμένη, αλλάζοντας μορφές”, και είχε τεράστια επίδραση πάνω μου ακόμα και ως παιδί», σημείωσε.

Και συνέχισε εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε να σκοτώσει το έντομο:

«Ίσως εξαιτίας αυτού, ακόμα και τώρα ως ενήλικας, δεν μπορώ να φέρνω τον εαυτό μου να σκοτώσω έντομα, συμπεριλαμβανομένων των κατσαρίδων. Για την κατσαρίδα που έτρεξε μέσα στην επίσημη κατοικία, σκέφτηκα πράγματα όπως: “Ίσως και αυτή η ζωή να είναι μέρος αυτού του μακρού κύκλου της μετενσάρκωσης”».

Η πρωθυπουργός είπε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα απλώς ανέχτηκε την παρουσία της, περιμένοντας μήπως απομακρυνθεί μόνη της.

«Για λίγο την ανέχτηκα, ελπίζοντας ότι θα έφευγε με κάποιο τρόπο από μόνη της αλλά όταν το είπα στις γραμματείς μου, έμειναν άναυδες», ανέφερε.

Τελικά, οι συνεργάτιδές της αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

«“Είναι ακαθαρσία. Θα το αναλάβω εγώ”, είπε με αποφασιστικό τόνο μία από τις γραμματείς και οργάνωσε την “Επιχείρηση Καταπολέμηση”», περιέγραψε η Τακαΐτσι.

Μετά την επιχείρηση, οι κατσαρίδες σταμάτησαν να εμφανίζονται στην κατοικία.

Και κάπου εκεί ήρθε και η πιο απρόσμενη παραδοχή της Ιάπωνας πρωθυπουργού:

«Ένιωσα ανακούφιση, αλλά και λίγη μοναξιά, ή ίσως και λύπη», κατέληξε.

Έτσι, ενώ η επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Ιαπωνίας έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με ιστορίες και φήμες για φαντάσματα, η ίδια η Τακαΐτσι δήλωσε ότι δεν συνάντησε κανένα από αυτά.

Αντίθετα, η πιο παράξενη «συνάντηση» της ήταν με μια κατσαρίδα, την οποία για ένα διάστημα αντιμετώπισε όχι ως ανεπιθύμητο έντομο, αλλά ως πιθανό μέρος ενός μεγαλύτερου κύκλου ζωής και μετενσάρκωσης.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.