ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ιαπωνία επεκτείνει τον κατάλογο των ειδών που απαγορεύεται να εξάγονται στη Ρωσία

Η απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή τη Τετάρτη 17η Απριλίου

Η Ιαπωνία επεκτείνει τον κατάλογο των ειδών που απαγορεύεται να εξάγονται στη Ρωσία

Το Τόκιο επεκτείνει τον κατάλογο των ειδών η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας.

Ο κατάλογος θα συμπεριλάβει 164 επιπλέον είδη, κυρίως βιομηχανικής κρίσης, όπως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι εξατμίσεις αυτοκινήτων ή το λάδι για μηχανές αυτοκινήτων.

Οι προσθήκες αυτές μακραίνουν ακόμα περισσότερο τη λίστα των προϊόντων η εξαγωγή των οποίων στη Ρωσία απαγορεύεται στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Συμπεριλαμβάνονται επίσης είδη όπως θερμοστάτες, μηχανήματα κατεργασίας ξύλου, προϊόντα νιτροκυτταρίνης κ.λπ. και η απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή τη Τετάρτη 17η Απριλίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία διαμαντιών για μη βιομηχανική χρήση, μέτρο το οποίο είχε αναγγελθεί έπειτα από συνεδρίαση των ηγετών της G7 με προσκεκλημένο τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που έγινε ψηφιακά τον Δεκέμβριο, θα τεθεί σε εφαρμογή τη 10η Μαΐου, ενημέρωσε ακόμη το ιαπωνικό υπουργείο Εμπορίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.