ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η κυβέρνηση του Παναμά δεν επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο Ρικάρδο Μαρτινέλι να εγκαταλείψει τη χώρα

Απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα της Νικαράγουας που του χορήγησε άσυλο

Η κυβέρνηση του Παναμά δεν επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο Ρικάρδο Μαρτινέλι να εγκαταλείψει τη χώρα

Η κυβέρνηση του Παναμά δεν επιτρέπει στον πρώην πρόεδρο Ρικάρδο Μαρτινέλι να εγκαταλείψει τη χώρα, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της Νικαράγουας που του χορήγησε άσυλο.

Πριν από λίγες ημέρες, τα Ανώτατο Δικαστήριο του Παναμά απέρριψε την ύστατη προσφυγή του 72χρονου Μαρτινέλι – ο οποίος φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην εξουσία, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου – προκειμένου να ακυρωθεί η καταδίκη του σε κάθειρξη σχεδόν 11 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πρώην πρόεδρος του Παναμά (2009-2014) κατέφυγε στην πρεσβεία της Νικαράγουας, όπου έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Παναμά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε αναφορά του Μαρτινέλι σε πολιτικά θέματα – κατά την παραμονή του στην πρεσβεία – θα εκληφθεί ως «ανάμειξη της Νικαράγουας στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας» και θα έχει «διπλωματικές συνέπειες».

Χθες Παρασκευή, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπράιαν Νίκολς επέκρινε τη Νικαράγουα για την απόφασή της να χορηγήσει άσυλο στον πρώην πρόεδρο του Παναμά, κάνοντας λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο παρελθόν η Νικαράγουα είχε χορηγήσει άσυλο σε δύο πρώην προέδρους του γειτονικού Ελ Σαλβαδόρ, στον Μαουρίσιο Φούνες και στον Σαλβαδόρ Σάντσες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.