ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Λετονία χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Εσθονία επισημαίνει ότι το φυσικό αέριο πρέπει να βρεθεί στο 7ο πακέτο κυρώσεων

Η Λετονία χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Λετονία χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ η Εσθονία επισημαίνει ότι το φυσικό αέριο πρέπει να βρεθεί στο 7ο πακέτο κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Λετονίας χαιρέτισε την συμφωνία της ΕΕ να απαγορεύσει το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, σημειώνοντας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ κινήθηκαν μαζί για την έκτη δέσμη κυρώσεων για να στερήσουν τη Μόσχα από πόρους για τη διεξαγωγή του πολέμου της κατά της Ουκρανίας.

Η Λετονία χαιρετίζει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε όλοι μαζί για να καταστήσουμε πιο δύσκολο για τη Ρωσία να χρηματοδοτεί αυτόν τον επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο Κριστιάνις Κάρινς μετά την συμφωνία που επετεύχθη στους κόλπους της ΕΕ, ξεπερνώντας την αντίσταση της Ουγγαρίας.

Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει περισσότερο και να συζητήσει μια έβδομη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην οποία θα περιλαμβάνονται βήματα κατά των εισαγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε παράλληλα η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει μεγάλες ελπίδες ότι αυτό θα συμβεί.

«Πιστεύω ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να υπάρχει στο έβδομο πακέτο, αλλά είμαι και ρεαλίστρια», δήλωσε η Κάλας σε δημοσιογράφους προσερχόμενη για την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει», πρόσθεσε.

Η καλύτερη δυνατή συμφωνία για το ρωσικό εμπάργκο, λέει η Εσθονία

Σχετικά με την συμφωνία που επετεύχθη χθες την τελευταία στιγμή για τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο, η Κάλας σημείωσε: «Είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός (…) αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να επιτύχουμε. Χθες ήμουν πολύ επιφυλακτική ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία άρα είναι θετικό ότι το κάναμε».

Την ικανοποίησή της για την επίτευξη συμφωνίας για το έκτο πακέτο κυρώσεων εξέφρασε η Πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να συζητηθεί το έβδομο πακέτο κυρώσεων «γιατί τα πράγματα δεν βελτιώνονται στην Ουκρανία». Τόνισε, ότι θα είναι πιο δύσκολες οι επόμενες κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύω ότι το φυσικό αέριο πρέπει να είναι στο έβδομο πακέτο κυρώσεων, αλλά είμαι ρεαλίστρια επίσης και δεν πιστεύω ότι θα είναι», επισήμανε η Εσθονή Πρωθυπουργός. «Εάν θέλουμε να μπει τέλος στον πόνο των ανθρώπων πρέπει να απωθήσουμε αυτόν που επιτίθεται», υπογράμμισε η Κάγια Κάλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.