Η Νότια Αφρική διακήρυξε και πολιτική-στρατιωτική συμμαχία με την Ρωσία εκτός από την οικονομική

Η χώρα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα φιλοξενήσει τον Φεβρουάριο το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας και της Κίνας για κοινές ασκήσεις

Η Νότια Αφρική διακήρυξε και πολιτική-στρατιωτική συμμαχία με την Ρωσία εκτός από την οικονομική

Η Νότια Αφρική προχώρησε σε νέο επίπεδο δηλώνοντας πλέον «φίλη της Ρωσίας», κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών στην Πρετόρια.

Η χώρα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα φιλοξενήσει τον Φεβρουάριο το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας και της Κίνας για κοινές ασκήσεις στ’ανοιχτά των ακτών της και ότι θα «ενισχύσει τις ήδη ακμάζουσες σχέσεις».

Η Νότια Αφρική είναι εξάλλου ένα από τα μέλη της άτυπηε συμμαχίας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).

«Όλες οι χώρες πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με τις φίλες χώρες τους», δήλωσε τη Δευτέρα η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών Ναλέντι Πάντορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Η υπουργός χαιρέτισε «μια συνάντηση από τις πιο ευχάριστες με έναν πολύτιμο εταίρο».

Οι προσεχείς ναυτικές ασκήσεις «αντανακλούν μια βούληση για την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Λαβρόφ.

Περισσότεροι από 350 Νοτιοαφρικανοί στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές τις κοινές ασκήσεις, που έχουν προγραμματιστεί από τις 17 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία «δεν αρνείται τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία», δήλωσε επίσης ο Λαβρόφ. «Ωστόσο αυτοί που αρνούνται πρέπει να καταλάβουν ότι όσο περισσότερο αρνούνται, τόσο περισσότερο θα είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα δηλώνει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμη για «σοβαρό διάλογο» με την Ουκρανία υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα δεχθεί την προσάρτηση αρκετών εδαφών, αλλά το Κίεβο ζητεί την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων πριν από οποιονδήποτε διάλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.