ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Εκφράζουν «βαθύτατη ανησυχία» για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη βόρεια Αιθιοπία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας να τερματίσουν αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους

ΗΠΑ: Εκφράζουν «βαθύτατη ανησυχία» για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη βόρεια Αιθιοπία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα» μετά τις αναφορές για κλιμάκωση των συγκρούσεων στη βόρεια Αιθιοπία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας να τερματίσουν αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «η Ερυθραία πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη βόρεια Αιθιοπία» και οι αντάρτες της επαρχίας Τιγκράι να σταματήσουν τις «προκλητικές ενέργειες».

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κέρας της Αφρικής, Μάικ Χάμερ, συναντήθηκε χθες Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Αιθιοπίας Ντεμέκε Μεκόνεν στην Αντίς Αμπέμπα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ύστερα από μια πεντάμηνη εκεχειρία, που αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στις 24 Αυγούστου στη βόρεια Αιθιοπία μεταξύ του αιθιοπικού στρατού — που υποστηρίζεται από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τον στρατό της Ερυθραίας — και ανταρτών από την επαρχία Τιγκράι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.