ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Nέος υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων o Τζιμ Τζόρνταν

Στη μυστική ψηφοφορία του κόμματος έλαβε 124 ψήφους

ΗΠΑ: Nέος υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων o Τζιμ Τζόρνταν

Ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για να γίνει πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ επιλέχθηκε ο Τζιμ Τζόρνταν.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος έχει την υποστήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε ως αντίπαλό του στη διαδικασία τον βουλευτή της Τζόρτζια, Όστιν Σκοτ.

Ο βουλευτής του Οχάιο έλαβε 124 ψήφους από τα μέλη του κόμματος στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής, έναντι 81 κατά.

Οι υποστηρικτές του βουλευτή της Λουιζιάνας Στιβ Σκάλιζ – ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος του κόμματος για Πρόεδρος την Τετάρτη πριν ανακοινώσει λίγες ώρες αργότερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του – έχουν ορκιστεί να αντιταχθούν πάση θυσία στον Τζόρνταν.

Ο βουλευτής του Οχάιο επέκτεινε οριακά το εύθραυστο περιθώριο που κέρδισε ο Σκάλιζ την Τετάρτη με 113 ψήφους έναντι 99. Επομένως, είναι ασαφές εάν έχει αρκετή υποστήριξη για να εξασφαλίσει μια συνολική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών προχώρησαν σε μια δεύτερη πρόταση για να καθορίσουν εάν τα μέλη θα υποστήριζαν τον Τ.Τζόρνταν και στη δεύτερη ψηφοφορία 55 μέλη ψήφισαν «όχι».

Μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να αντιτίθενται στον Τ.Τζόρνταν ήταν ο Μάριο Ντίαζ-Μπαλάρτ από τη Φλόριντα, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Τζόρνταν αντιμετωπίζει ένα «πολύ, πολύ μεγάλο εμπόδιο» για να γίνει Πρόεδρος.

«Δεν νομίζω ότι είναι αυτός», είπε ο Ντίαζ-Μπαλάρτ. «Τελικά, θα πρέπει να έχουμε κάποιον που μπορεί πραγματικά να μας ενώσει».

Η Βουλή έχει περάσει 10 μέρες χωρίς Πρόεδρο. Μέχρι να επιλεγεί νέος υποψήφιος, η Βουλή δεν θα μπορεί να εγκρίνει κανένα νομοσχέδιο, να εγκρίνει αιτήματα του Λευκού Οίκου για επείγουσα βοήθεια ή να εγκρίνει νομοσχέδια βραχυπρόθεσμων δαπανών.

Πριν από τη μυστική ψηφοφορία της Παρασκευής, ο Τ.Τζόρνταν εξέφρασε εμπιστοσύνη, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αισθάνεται «πολύ καλά» για την ψηφοφορία.

Με τους Ρεπουμπλικάνους να ελέγχουν τη Βουλή, θα χρειαστεί 217 από τα 221 Ρεπουμπλικανικά μέλη για να τον ψηφίσουν. Έχει την πολυτέλεια να χάσει μόνο πέντε ψήφους.

Ορισμένοι από τους υποστηρικτές του εξέφρασαν αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες ο Τ.Τζόρνταν θα μπορέσει να επηρεάσει πολλούς από αυτούς που τον καταψήφισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Δημοκρατικοί, από την πλευρά τους, θα προτείνουν τον Χακίμ Τζέφρις, αλλά καθώς είναι το μειοψηφικό κόμμα στην αίθουσα, δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.