ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέος θρίαμβος του Ν.Τραμπ: Κέρδισε και στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ

Θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο σε αυτή την πολιτεία

Νέος θρίαμβος του Ν.Τραμπ: Κέρδισε και στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θριάμβευσε και στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ για την ανάδειξη του υποψήφιου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, επικρατώντας της πρώην πρέσβεως στον ΟΗΕ, της Νίκι Χέιλι.

Ο πρώην πρόεδρος, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Άιοβα την περασμένη εβδομάδα, έκανε έτσι άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του και επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν να είναι το απόλυτο φαβορί.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Edison Research, ο Ν.Τραμπ θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο σε αυτή την πολιτεία, η Ν.Χέιλι 8, ενώ 3 μένουν να κατανεμηθούν.

Με το 18% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, ο μεγιστάνας εξασφαλίζει 53,6% και η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας 44,9%.

Η Ν.Χέιλι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα προς το παρόν, τονίζοντας ότι η μάχη απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει.

Η μάχη του Ντόναλντ Τραμπ και της Νίκι Χέιλι αρχικά έμοιαζε αμφίρροπη στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ, στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία Edison Research ανέφερε πως με το 5% του εκτιμώμενου αριθμού ψήφων οπαδών της παράταξης καταμετρημένο, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφαλίζει 51,1% των ψήφων και η Νίκι Χέιλι, πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας και πρώην πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ, 48%.

Μολαταύτα, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press προέβλεψε πως θα είναι ο Ν.Τραμπ αυτός που θα αναδειχθεί νικητής της αναμέτρησης, καταφέρνοντας πλήγμα στην μοναδική πλέον εσωκομματική αντίπαλό του, που ήλπιζε να κερδίσει σε αυτή την πολιτεία, που θεωρούνταν δύσκολη για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο.

Στην άλλη πλευρά, όπως αναμενόταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει τις ψήφους των Δημοκρατικών που χρειαζόταν στην εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία, που διεξήχθη παρότι δεν αναγνωριζόταν από την εθνική οργάνωση της παράταξης, εξαιτίας διαφωνίας για το χρονοδιάγραμμα.

Ο Ν.Τραμπ ξεκίνησε με νίκες σε δύο δύσκολες γι’ αυτόν πολιτείες και όλα δείχνουν πως θα είναι αυτός ο τελικός  νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας.

Μετά τη νίκη του χθες Τρίτη στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, εκτίμησε η πλευρά του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Τα αποψινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν κλειδώσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», ανέφερε η Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, η διευθύντρια της ομάδας του κ. Μπάιντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.