ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Όλοι οι υποψήφιοι που ρίχνονται στη «μάχη» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Τι δηλώνει ο Ν.Τραμπ

Η ύπαρξη αρκετών υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο

ΗΠΑ: Όλοι οι υποψήφιοι που ρίχνονται στη «μάχη» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Τι δηλώνει ο Ν.Τραμπ

Ο Μάικ Πενς ο Κρις Κρίστι και ο Νταγκ Μπέργκαμ ετοιμάζονται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων, κάτι που ενδέχεται να ωφελήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα με το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος αιφνιδίασε τους πάντες όταν κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια τις εκλογές, αυτή τη φορά βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Όμως η λογική παραμένει ίδια: η ύπαρξη καμία δεκαριάς υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, που όλοι τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ, κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι Κρις Κρίστι, που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και το 2016, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του αύριο Τρίτη.

Το πρώτο ντιμπέιτ είναι προγραμματισμένο για τις 23 Αυγούστου στο Ουισκόνσιν.

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα»

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Σε αυτές τις υποψηφιότητες αναμένεται να προστεθεί αυτή του κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα, του Νταγκ Μπέργκαμ, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα.

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», είχε σχολιάσει ο Τραμπ στο Fox News όταν είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Η υποψηφιότητα του Πενς κινδυνεύει να πλήξει περισσότερο τις φιλοδοξίες του Ρον ΝτεΣάντις, παρά του Τραμπ. Όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος, έτσι και ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει έναν ιδιαίτερα συντηρητικό λόγο.

Θα διαψεύσει τις προβλέψεις;

Βασικός αντίπαλος του Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στη δεύτερη θέση, ο ΝτεΣάντις ελπίζει να διαψεύσει τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με παρατηρητές, ελπίζει ο Τραμπ να βρεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω των πολλών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του.

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις συνίσταται κυρίως στο να προσπαθεί να προσελκύσει τους πολλούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου, αποφεύγοντας να τον επικρίνει ανοικτά, μέχρι ο 76χρονος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.