ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Προς φιάσκο η κυβέρνηση Μπάιντεν – Οργή από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς για το κινεζικό μπαλόνι: «Καταρρίψτε το»

Και δεύτερο κινεζικό «κατασκοπευτικό» μπαλόνι στη Λατινική Αμερική

Προς φιάσκο η κυβέρνηση Μπάιντεν – Οργή από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς για το κινεζικό μπαλόνι: «Καταρρίψτε το»

Και δεύτερο κινεζικό «κατασκοπευτικό» μπαλόνι εντοπίστηκε στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μπαλονιού στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Έχουμε αναφορές για ένα μπαλόνι που πετά πάνω από τη Λατινική Αμερική. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ακόμη ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη τοποθεσία.

Το μπαλόνι που εντοπίστηκε πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ θεωρείται αερόστατο αναγνωριστικών πτήσεων από Αμερικανούς αξιωματούχους και ίπτατο πάνω από ηπειρωτικές πολιτείες, αφού προηγουμένως είχε διασχίσει τον εναέριο χώρο στις Αλεούτιες Νήσους της Αλάσκας και τον Καναδά.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί εκφράζουν στα social media το τελευταίο 24ωρο την οργή τους προς την κυβέρνηση Μπάιντεν η οποία δείχνει να οδηγείται σε ακόμα ένα φιάσκο .

Γερουσιαστές και βουλευτές ανεβάζουν φωτογραφίες τους με όπλα στα social media, γράφοντας «καταρρίψτε το μπαλόνι», ενώ θέση έσπευσε να πάρει και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, κατακεραυνώνοντας την «αδυναμία» του Αμερικανού προέδρου.

«Αν ο Τζο Μπάιντεν και η διοίκησή του δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν το προφανές και να καταρρίψουν ένα εχθρικό αερόστατο παρακολούθησης, ίσως πρέπει να αφήσουμε τους καλούς πολίτες της Μοντάνα να αυτοσχεδιάσουν… Φαντάζομαι ότι έχουν τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα να το κάνουν μόνοι τους» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στο Twitter.

O Γερουσιαστής του Οχάιο Τζ.Ντ.Βανς πόσταρε μια φωτογραφία του στο Twitter που τον δείχνει να κρατάει ένα όπλο, κοιτώντας ψηλά.

Στο ίδιο κλίμα, η υποψήφια για κυβερνήτης της Αριζόνα Κάρι Λέικ, που απολαμβάνει την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, πόσταρε μια δική της φωτογραφία σε… θέση μάχης. «Άκουσα ότι υπάρχει ένα μπαλόνι που πρέπει να τακτοποιήσουμε;» γράφει στην ανάρτησή της η Ρεπουμπλικανή, που επίσης πόζαρε με όπλο.

Ο βουλευτής της Μοντάνα Ράιαν Ζίνκε μίλησε παθιασμένα σε συνέντευξή του για την ανάγκη να καταρριφθεί το μπαλόνι. «Αν μπορούσα θα τραβούσα ο ίδιος τη σκανδάλη», είπε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτίνα από την Τζόρτζια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έκανε λόγο σε ανάρτησή της για πράξη εκφοβισμού από την Κίνα ζητώντας και αυτή την άμεση κατάρριψη του αερόστατου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.