ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο Λ.Όστιν εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών

Οι δημοσιογράφοι που «καλύπτουν» το ρεπορτάζ του Πενταγώνου, αντέδρασαν λέγοντας ότι η καθυστερημένη ενημέρωση αποτελεί σκάνδαλο

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο Λ.Όστιν εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν εισήχθη σε νοσοκομείο τη Δευτέρα εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό Πεντάγωνο, τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγεθυνόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Ο Λόιντ Όστιν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσιγκτον, το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, «εξαιτίας επιπλοκών κατόπιν χειρουργικής επέμβασης μη επείγουσας φύσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Πατ Ράιντερ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τη φύση των επιπλοκών, ούτε τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Αναρρώνει καλά και αναμένεται να αναλάβει ξανά το σύνολο των καθηκόντων του σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή)», κατά το κείμενο.

Το υπουργείο Άμυνας δεν ανακοίνωσε την εισαγωγή του κ. Όστιν νωρίτερα και η χθεσινή ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση συλλογικότητας δημοσιογράφων που καλύπτουν το Πεντάγωνο.

Η ένωση αυτή (σ.σ. πρόκειται για την Pentagon Press Association) εξέφρασε σε επιστολή της προς το υπουργείο Άμυνας τις «ανησυχίες» της, τονίζοντας πως η καθυστέρηση της ενημέρωσης και η δημοσιοποίηση ανακοίνωσης «το βράδυ της Παρασκευής» αποτελεί «σκάνδαλο».

«Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει όταν μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης εισάγονται σε νοσοκομείο, όταν υποβάλλονται σε αναισθησία ή όταν τα καθήκοντά τους αναλαμβάνουν υφιστάμενοί τους εξαιτίας χειρουργικής επέμβασης», τόνισε.

«Κάθε στιγμή, η υφυπουργός Άμυνας ήταν έτοιμη να ενεργήσει και να κάνει χρήση των προνομίων του υπουργού εάν ήταν απαραίτητο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατ Ράιντερ, που δεν διευκρίνισε πάντως αν πράγματι χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε κατόπιν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η υφυπουργός, η Κάθλιν Χιξ, ήταν «αυτόματα εξουσιοδοτημένη να αναλάβει τις υποχρεώσεις του υπουργού εάν εκείνος δεν ήταν σε θέση» να τις εκπληρώσει και πράγματι «έλαβε αποφάσεις ρουτίνας για λογαριασμό του (του κ. Όστιν) αυτή την εβδομάδα».

Η νοσηλεία του στρατηγού ε.α. καταγράφεται με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σύμμαχοι του Ιράν, έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ άλλες ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ και στη Συρία εξαπολύουν επίσης επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες αυτές με πυραύλους και drones.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη σκοτώνοντας ηγετικό στέλεχος ένοπλης ιρακινής φιλοϊρανικής οργάνωσης που ενεχόταν, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, σε επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στην επικράτεια του Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πρόεδρος και ο υπουργός είχαν ήδη εγκρίνει την επιχείρηση στο Ιράκ, ο υπουργός ήταν ενήμερος», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου το AFP.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.