ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα στηθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και να είναι αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ημέρα που θα γιορτάσει τα 64α γενέθλιά του, ο Ρεπουμπλικάνος θα δημοσιοποιήσει βίντεο το οποίο θα επισημοποιεί την υποψηφιότητά του, θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ντε Μόιν στην Άιοβα και θα ολοκληρώσει την ημέρα του στο πλατό του CNN, δήλωσαν συνεργάτες του που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ευαγγελικός χριστιανός, ένθερμος αντίπαλος της άμβλωσης, ο Πενς είχε βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους των δεξιών χριστιανών όταν ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του, το 2016.

Ο Πενς συγκεντρώνει περίπου το 3,8% της πρόθεσης ψήφους, πολύ πίσω από το 53,2% του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστότοπου RealClearPolitics.

Επίσης βρίσκεται πολύ μακριά από το 22,4% του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος επίσης έχει υιοθετήσει συντηρητική ρητορική, αλλά πιο επιθετική, καθώς και από την πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι (4,4%).

Ωστόσο προετοιμάζει την υποψηφιότητά του εδώ και μήνες. Αφού εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο “So help me God” (Μάρτυς μου ο Θεός), ο Πενς διατρέχει τις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ομιλίες του σε πολιτείες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων.

Πριν δύο εβδομάδες οι υποστηρικτές του δημιούργησαν μια διερευνητική προεκλογική επιτροπή, την “Committed to America” για να τον στηρίξουν και να συγκεντρώσουν πόρους.

Άλλος ένας πολιτικός των Ρεπουμπλικανών, ο 60χρονος Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι, πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του.

Ο νικητής των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θα αντιμετωπίζει πιθανόν τον 80χρονο Μπάιντεν, ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.