Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ισπανία: Απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε δύο Ισραηλινούς υπουργούς

Εντάσσονται πλέον στον «κατάλογο κυρώσεων» και δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ισπανία

Ισπανία: Απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε δύο Ισραηλινούς υπουργούς

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε δύο Ισραηλινούς υπουργούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, οι Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ εντάσσονται στον «κατάλογο κυρώσεων» και δεν θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Ισπανία.

Την απόφαση έκανε γνωστή ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ισοδύναμη απάντηση στα μέτρα που ανακοίνωσε μία ημέρα νωρίτερα το Ισραήλ εναντίον δύο Ισπανών υπουργών.

Η διπλωματική κόντρα κορυφώθηκε μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δέσμης μέτρων που, όπως είπε, στοχεύουν «στον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα». Η δήλωση αυτή προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις στο Ισραήλ, το οποίο απάντησε με την επιβολή περιορισμών σε Ισπανούς αξιωματούχους.

Η Μαδρίτη αντέδρασε άμεσα, χαρακτηρίζοντας την ισραηλινή κίνηση ως αδικαιολόγητη και ανταπάντησε με την απαγόρευση εισόδου στους δύο σημαίνοντες υπουργούς της κυβέρνησης Μ.Νετανιάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.