ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ οτι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ισραήλ: Την Πέμπτη η ψηφοφορία στη βουλή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της εντολής του

Ισραήλ: Την Πέμπτη η ψηφοφορία στη βουλή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κοινοβουλευτική ψηφοφορία στο Ισραήλ, για το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει την πρόθεση να διεξάγει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη νέα κυβέρνησή του, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της εντολής του, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου

Ο εκλογικός σχηματισμός του Νετανιάχου με τη συμμετοχή δεξιών και θρησκευτικών κομμάτων κέρδισε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του προηγούμενου μήνα, αλλά ο βετεράνος πολιτικός ηγέτης, ήρθε αντιμέτωπος με μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες δυσκολίες, για την ολοκλήρωση των συμφωνιών σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφώνησε στην υλοποίηση σχεδίου προσάρτησης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

O Νετανιάχου ανακοίνωσε την Τετάρτη την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του κόμματός του (Λικούντ) και των εταίρων του (κόμματα υπερορθόδοξων εβραίων και της άκρας δεξιάς) για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ, της πιο δεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές.

Ο Νετανιάχου φέρεται να δεσμεύτηκε πως θα συντάξει και θα προωθήσει σχέδιο για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που το Ισραήλ κατέλαβε στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967.

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι θέλουν την ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το οποίο εξασφάλισε αντίγραφο της συμφωνίας, «ο πρωθυπουργός (Νετανιάχου) θα ηγηθεί της διατύπωσης και προώθησης μιας πολιτικής με την οποία η κυριαρχία (του Ισραήλ) θα επεκταθεί στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια».

Ο όρος «Ιουδαία και Σαμάρεια» χρησιμοποιείται σε ισραηλινά έγγραφα για να περιγράψει τη Δυτική Όχθη.

Δεν διευκρινίζεται ο χρόνος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει έκρηξη της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη και αντιδράσεις από μερίδα της διεθνούς κοινότητας.

Η εξάρτηση του Νετανιάχου από ακροδεξιά κόμματα για την επιστροφή του στην εξουσία έχει εγείρει ανησυχία στο Ισραήλ.

«Η κυβέρνηση που σχηματίζεται εδώ είναι επικίνδυνη, ριζοσπαστική και ανεύθυνη. Θα έχει άσχημο τέλος» προειδοποίησε απόψε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WbdgXWzyEdE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.