ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Δόθηκε «πράσινο φως» στην διάθεση 9,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας

Ιταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε απόψε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Πιο αναλυτικά, δόθηκε «πράσινο φως» στην διάθεση 9,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας.

Μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκαν 3,4 δισεκατομμύρια, υπό την μορφή επιστροφής φόρου, για την αρωγή των επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων που θα αγοράσουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, καθ΄όλο τον μήνα του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την παράταση, μέχρι το τέλος του έτους, της μείωσης των φόρων που επιβάλλονται στα καύσιμα.

Και οι επιχειρήσεις, όπως τα νοικοκυριά, στο εξής θα μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. Για τους λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2023, θα προβλέπονται μέχρι και 36 μηνιαίες δόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, να παραχωρήσει νέες άδειες για την εξόρυξη φυσικού αερίου σε ιταλικά χωρικά ύδατα. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι ενέκρινε την αύξηση του ανώτατου ορίου για τις πληρωμές σε μετρητά, από το ποσό των χιλίων ευρώ -που ίσχυε έως τώρα- στις πέντε χιλιάδες ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.