ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Β.Σγκάρμπι – Δήλωνε ότι έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τ.Μελόνι»

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Β.Σγκάρμπι – Δήλωνε ότι έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες

Παραιτήθηκε από τη θέση του στο υπουργείο, ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι.

Ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού.

Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα «η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του.

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι» δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.

«Έχω κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες, “όργανο γνώσης” το ανδρικό μόριο»

Σάλος είχε προκληθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Ιταλία από δηλώσεις που έκανε ο 71χρονος Σγκάρμπι, ο οποίος σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης είχε αναφερθεί στις σεξουαλικές του επιδόσεις χαρακτηρίζοντας «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο.

Ο Σγκάρμπι, ο οποίος είναι κριτικός τέχνης, στο παρελθόν είχε σχέσεις με πορνοστάρ ενώ ήταν φίλος του Σίβλιο Μπερλουσκόνι, του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού που είχε εμπλακεί στα περιβόητα bunga-bunga πάρτι, με αρκετούς να ζητούν την παραίτησή του και τον ίδιο να αρνείται κάνοντας λόγο για «λογοκρισία και φασισμό».

Στο βίντεο από την παρουσία του Iταλού υφυπουργού στην εκδήλωση ακούγεται να λέει αρχικά ότι «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα».

Στη συνέχεια και με αφορμή το ότι, όπως υποστήριξε, ο Μπερλουσκόνι είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες στη ζωή του κάτι που για τον ίδιο είναι «τραγωδία», ο Σγκάρμπι ρωτήθηκε για τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει πλαγιάσει στη ζωή του.

«Δεν έχω όργανο μέτρησης (σ.σ. penis counter στο πρωτότυπο) οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» απάντησε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί. Παράλληλα το «κίνημα των 5 αστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για «σεξιστικά» σχόλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπευθύνους του μουσείου για όσα είπε ο πολιτικός υφιστάμενός του τονίζοντας ότι ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι απαράδεκτοι σε όλα τα επίπεδα ειδικά στον χώρο του πολιτισμού από κάποιον που εκπροσωπεί θεσμούς. Όπως πρόσθεσε «η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.