ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Σ.Μπερλουσκόνι και Μ.Σαλβίνι συμφώνησαν στην Τζόρτζια Μελόνι για την πρωθυπουργία

«Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε η Μελόνι

Ιταλία: Σ.Μπερλουσκόνι και Μ.Σαλβίνι συμφώνησαν στην Τζόρτζια Μελόνι για την πρωθυπουργία

Στη Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγό του δεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia) προτάθηκε η πρωθυπουργία από τον δεξιό συνασπισμό που θριάμβευσε στις ιταλικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σε σημερινές της δηλώσεις , η Μελόνι τόνισε ότι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» και ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκα, συμφώνησαν να της αναθέσουν τα ηνία της χώρας.

«Υπήρξε μια ομόφωνη πρόταση για να είμαι εγώ επικεφαλής της νέας κυβέρνησης», τόνισε η Μελόνι, έχοντας στο πλευρό της τους κυβερνητικούς της εταίρους, Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι.

«Είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι της συντηρητικής συμμαχίας συναντήθηκαν με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εξήραμε την ανάγκη να εξασφαλιστεί μια νέα κυβέρνηση για την χώρα όσο πιο σύντομα γίνεται, λόγω και των ουσιαστικών αναγκών, σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο. Όλη η συμμαχία μας παρουσιάσθηκε ενωμένη και δεν είναι τυχαίο. Εκφρασθήκαμε όλοι ομόφωνα και υποδείξαμε την υποφαινόμενη ως υποψήφια για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Αναμένουμε τις αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και κάνουμε γνωστό ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα», υπογράμμισε η Μελόνι μετά τη συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.