ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μήνυμα Ζελένσκι στο… φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο

Σαλβίνι: «Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις»

Ιταλία: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μήνυμα Ζελένσκι στο… φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να απευθύνει ακόμη ένα (από τα εκατοντάδες  που έχει απευθύνει από την αρχή του πολέμου) μήνυμα μέσω βίντεο όχι στην ιταλική Βουλή ή σε κάποιο άλλο πολιτικό ή οικονομικό  γεγονός αλλά στο…  στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο!

Το φεστιβάλ  θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση Rai, από τις 7 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το μήνυμα του Ζελένσκι θα είναι βιντεοσκοπημένο και αναμένεται να μεταδοθεί στον τελικό του Φεστιβάλ, λίγο πριν την ανακοίνωση του νικητή.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ του Σανρέμο αποτελεί καλλιτεχνικό και μόνο γεγονός που κάθε χρόνο, στην Ιταλία σπάει ρεκόρ τηλεθέασης και συγκεντρώνει το γενικότερο ενδιαφέρον πολιτών, σχολιαστών και εκπροσώπων του χώρου του θεάματος.

«Ο Ζελένσκι; Δεν ξέρω πώς τραγουδάει, έχω άλλες προτιμήσεις. Εύχομαι το Φεστιβάλ αυτό να παραμείνει γεγονός το οποίο αφορά το ιταλικό τραγούδι και όχι να γίνει κάτι άλλο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την θέλησή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρονται για δραματικά μηνύματα σαν και αυτό του πολέμου και άλλες που νομίζω ότι είναι κατάλληλες», πρόσθεσε ο γραμματέας του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα.

O δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, υπογράμμισε ότι «χάρηκε όταν ο Ζελένσκι κλήθηκε να παρέμβει, μέσω σύνδεσης, στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής» αλλά τώρα «δεν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαίο να πάρει μέρος σε ένα τόσο “ελαφρό μουσικό ραντεβού” σαν και αυτό του Σανρέμο».

«Ο Ζελένσκι στο Σανρέμο; Όχι. Πρόκειται για πόλεμο, ο κόσμος πεθαίνει», έγραψε στο διαδίκτυο ο Τζιάνι Κούπερλο, από τα κύρια στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Προς το παρόν, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεν ακύρωσε την σύνδεση με τον Ουκρανό πρόεδρο. Σήμερα το απόγευμα, όμως, το διοικητικό συμβούλιο της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ζήτησε από τον υπεύθυνο του τομέα “entertainment” της εταιρίας, Στέφανο Κολέτα, λεπτομέρειες σχετικά με το τι αναμένεται να πει, στο μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.