Εγώ σας το είπα: Η Βενεζουέλα δεν θα τελειώσει εύκολα όπως ο Παναμάς το 1989...

Κ.Σεϊνμπάουμ: «Η Αμερική δεν ανήκει σε κανένα δόγμα και σε καμία υπερδύναμη»

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών»

Κ.Σεϊνμπάουμ: «Η Αμερική δεν ανήκει σε κανένα δόγμα και σε καμία υπερδύναμη»

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, αναφερόμενη και πάλι σήμερα στην σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο από τις αμερικανικές δυνάμεις, τόνισε πως η Αμερική «δεν ανήκει σε κανένα δόγμα και σε καμία υπερδύναμη».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών», επανέλαβε η Μ.Σεϊνμπάουμ. «Το Μεξικό υποστηρίζει σθεναρά ότι η Αμερική δεν ανήκει σε κανένα δόγμα και σε καμία υπερδύναμη. Η αμερικανική ήπειρος ανήκει στους λαούς της κάθε χώρας που την συναποτελούν» είπε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η πρόεδρος.

Η πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Μεξικό είναι κυρίαρχη χώρα και ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να διατάξει στρατιωτική δράση στο Μεξικό εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών.

«Είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε ότι στο Μεξικό κυβερνά ο λαός και ότι είμαστε μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Συνεργασία, ναι. Υποταγή και επέμβαση, όχι», είπε η Κ.Σεϊνμπάουμ.

Λίγο αφότου επέστρεψε στην προεδρία, πέρυσι, ο Ν.Τραμπ χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις το καρτέλ Σιναλόα και άλλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, αναβιώνοντας ένα σχέδιο που είχε αναστείλει το 2019, κατόπιν αιτήματος του τότε προέδρου του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Τον Αύγουστο, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι η κυβέρνηση Ν.Τραμπ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον στρατό για να καταπολεμήσει τα καρτέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.