ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κίνημα» της Λατινικής Αμερικής κατά του Ισραήλ: Και η Ονδούρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της

Λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα

«Κίνημα» της Λατινικής Αμερικής κατά του Ισραήλ: Και η Ονδούρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της

Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις, λόγω της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Η απόφαση της Ονδούρας ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες χωρών της Λατινικής Αμερικής

«Εν μέσω της σοβαρής ανθρωπιστικής κατάστασης που βιώνει ο παλαιστινιακός άμαχος πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση της προέδρου Σιομάρα Κάστρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Eduardo Munoz) αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως τον κ. Ρομπέρτο Μαρτίνες, τον πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Ονδούρας στο Ισραήλ» ανέφερε ο Ενρίκε Ρέινα.

Η απόφαση της αριστερής κυβέρνησης της προέδρου Κάστρο ελήφθη έπειτα από παρόμοιες ενέργειες χωρών της Λατινικής Αμερικής αυτήν την εβδομάδα.

Η Χιλή και η Κολομβία ανακάλεσαν επίσης τους πρεσβευτές τους ενώ η Βολιβία διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς της με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τόμας Γουάιτ, διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Γάζα (UNRWA), ο οργανισμός δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπό τη σημαία του καταφύγιο και προστασία σε αμάχους.

Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία από την πολιορκημένη Γάζα, ο Τόμας Γουάιτ δήλωσε ότι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Τουλάχιστον 72 υπάλληλοι της UNRWA έχουν επίσης σκοτωθεί.

Περίπου 600.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο σε κτίρια του ΟΗΕ από την έναρξη του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ και ζητούν προστασία βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο Γουάιτ. «Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανένα μέρος που να είναι ασφαλές στη Γάζα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.