ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο: «Πολλοί άνθρωποι πιέζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία»

Ο Πούτιν, ο οποίος θα παραχωρήσει την ετήσια συνέντευξη Τύπου και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στις 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται ευρέως ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Κρεμλίνο: «Πολλοί άνθρωποι πιέζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία»

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «πολλοί άνθρωποι» πιέζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του «όταν το κρίνει σκόπιμο».

Η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών: από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

Ο Πούτιν, ο οποίος θα παραχωρήσει την ετήσια συνέντευξη Τύπου και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στις 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται ευρέως ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Έξι πηγές είπαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο 71χρονος πρόεδρος έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος, μια κίνηση που θα τον κρατήσει στην εξουσία μέχρι τουλάχιστον το 2030.

Με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να βρίσκεται στη φυλακή και με άλλους επικριτές στο εξωτερικό, έπειτα από μια συστηματική εκστρατεία καταστολής, ο Πούτιν δεν έχει κάποιο σοβαρό πολιτικό αντίπαλο στη χώρα του.

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, που διενήργησε μια υποστηριζόμενη από το κράτος εταιρεία δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την οποία 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι επιθυμούν να είναι και πάλι υποψήφιος ο Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: “Ο Πούτιν θα το ανακοινώσει (την απόφασή του) όταν θα το κρίνει σκόπιμο και κατάλληλο. Θα είναι αποκλειστικά δική του απόφαση. Ο Πούτιν βασιζόταν ανέκαθεν στη λαϊκή στήριξη προς το έργο του. Το βασικό του μέλημα είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ευημερία των πολιτών μας”.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι Ρώσοι απ΄ολόκληρη τη χώρα και από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες έχουν έρθει σε επαφή ενόψει της ομιλίας του Πούτιν και της ώρας των ερωτήσεων από το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, για να εκφράσουν τη στήριξή τους.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι καλούν τον Πούτιν να είναι υποψήφιος και να συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή τους. Αυτό είναι αξιοσημείωτο», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.