ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Κρεμλίνο προς ΕΕ: «Ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα πλήξει όλους»

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ συζητούν σήμερα την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία

Κρεμλίνο προς ΕΕ: «Ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα πλήξει όλους»

Προειδοποίηση στην ΕΕ ότι ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο απηύθυνε το Κρεμλίνο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ συζητούν σήμερα την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, περιλαμβανομένων και μέτρων στον ενεργειακό και πετρελαϊκό τομέα της χώρας, είπε νωρίτερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Οι υπουργοί θα το συζητήσουν αυτό», δήλωσε ο Χοσέπ Μπορέλ ενόψει της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες απαντώντας στο ερώτημα αν θα συζητηθεί και ενδεχόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο».

Το θέμα έχει προκαλέσει προφανώς μεγάλη ανησυχία στο Κρεμλίνο μετά και τις αντίστοιχες αποφάσεις ΗΠΑ και Βρετανίας με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ να διαμηνύει: «Ένα τέτοιο εμπάργκο θα είχε πολύ σοβαρή επίδραση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, επιζήμια επίδραση στην αγορά ενέργειας στην Ευρώπη. Αλλά οι Αμερικανοί δεν θα χάσουν τίποτα, είναι προφανές, θα αισθάνονται πολύ καλύτερα από τους Ευρωπαίους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου ή πετρελαίου μέχρι στιγμής έχουν εξαιρεθεί από τις τιμωρητικές κυρώσεις στη Ρωσία για την επέμβαση στην Ουκρανία, λόγω του κόστους τους για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Η Γερμανία, ειδικότερα, έχει επικριθεί για την αντίθεσή της σε ένα άμεσο εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.