
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με έναν πρόεδρο που απειλεί τον κόσμο».
«Δεν μπορούμε να ξυπνάμε κάθε πρωί και να πηγαίνουμε για ύπνο κάθε βράδυ με ένα tweet από έναν πρόεδρο που απειλεί τον κόσμο και κηρύσσει πολέμους», είπε ο Λούλα μιλώντας σε σύνοδο κορυφής ηγετών στη Βαρκελώνη.
Brazilian President Lula:
Brazil does not want war with the United States.
I don’t want war with China, I don’t want war with Russia, I don’t want war with Uruguay. pic.twitter.com/LPBSUEET3s
— Clash Report (@clashreport) April 18, 2026
«Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να μιλάμε για απαλλαγή του πλανήτη από τον άνθρακα, ενώ βόμβες ρίχνονται κάθε μέρα», είπε ακόμα, ενώ αναφερόμενος στο Λίβανο σημείωσε ότι «γίνεται θύμα κάθε πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ. Η τελευταία σφαίρα καταλήγει πάντα στον Λίβανο».
«Η Βραζιλία δεν θέλει πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θέλω πόλεμο με την Κίνα, δεν θέλω πόλεμο με τη Ρωσία, δεν θέλω πόλεμο με την Ουρουγουάη», σημείωσε επίσης.
Αναφερόμενος στην Κούβα είπε: «Η Κούβα έχει προβλήματα, αλλά είναι προβλήματα του κουβανικού λαού. Δεν είναι πρόβλημα για τον Λούλα, για την Κλαούντια ή για τον Τραμπ – είναι πρόβλημα για τον κουβανικό λαό. Σταματήστε αυτόν τον καταραμένο αποκλεισμό της Κούβας και αφήστε τον κουβανικό λαό να ζήσει τη ζωή του».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.