ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μ.Νετανιάχου σε Ε.Μακρόν: «Η ευθύνη για το κακό που έχει συμβεί σε αμάχους ανήκει στη Χαμάς και όχι στο Ισραήλ»

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Μ.Νετανιάχου σε Ε.Μακρόν:  «Η ευθύνη για το κακό που έχει συμβεί σε αμάχους ανήκει στη Χαμάς και όχι στο Ισραήλ»

Στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απάντησε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι «η ευθύνη για το κακό που έχει συμβεί σε αμάχους ανήκει στη Χαμάς-ISIS και όχι στο Ισραήλ».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ μπήκε σε αυτόν τον πόλεμο επειδή μια τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε βάναυσα εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 200. Ενώ το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους και τους καλεί να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης – η Χαμάς-ISIS κάνει ό,τι μπορεί για να τους αποτρέψει από το να φεύγει σε ασφαλείς ζώνες και τις χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Η Χαμας-ISIS κρατά σκληρά ομήρους –γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους– κάτι που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Χαμας χρησιμοποιεί σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία ως αρχηγεία τρομοκρατίας. Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα η Χαμάς στη Γάζα θα διαπραχθούν αύριο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να καταδικάσουν τη Χαμάς και όχι το Ισραήλ».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε προτρέψει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βρετανικό δίκτυο BBC.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους (σ.σ. των Ισραηλινών) και την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία», είπε. Αλλά τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως δεν είναι δικαστής, αλλά αρχηγός κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.