Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Μ.Ρούμπιο κατά Ε.Μακρόν: «Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν όταν μίλησε για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

«Αυτά τα μηνύματα έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη ειρήνης με τη Χαμάς»

Μ.Ρούμπιο κατά Ε.Μακρόν: «Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν όταν μίλησε για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε σήμερα πως οι συνομιλίες με τη Χαμάς για επίτευξη εκεχειρίας με το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας «κατέρρευσαν», όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είπε πως θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος.

«Οι συνομιλίες με τη Χαμάς κατέρρευσαν την ημέρα που ο [Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ] Μακρόν πήρε τη μονομερή απόφαση να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος», δήλωσε ο Μ.Ρούμπιο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Eternal Word Television Network.

«Και μετά έρχονται και άλλοι, άλλες χώρες που λένε: «Λοιπόν, αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα αναγνωρίσουμε το παλαιστινιακό κράτος». Αν ήμουν στη θέση της Χαμάς, θα κατέληγα στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να κάνουμε κατάπαυση του πυρός, γιατί μπορούμε να ανταμειφθούμε και να το παρουσιάσουμε ως νίκη», πρόσθεσε.

«Έτσι, αυτά τα μηνύματα, αν και σε μεγάλο βαθμό είναι συμβολικά στο μυαλό τους, στην πραγματικότητα έχουν καταστήσει πιο δύσκολη την επίτευξη της ειρήνης και πιο δύσκολη την επίτευξη μιας συμφωνίας με τη Χαμάς», λέει ο Μ.Ρούμπιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.