Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Για πρώτη φορά από το 2022 ευχές των ΗΠΑ για την εθνική ημέρα της Ρωσίας: «Για ένα καλύτερο μέλλον»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνεχάρη την Ρωσία για την εθνική της γιορτή

Για πρώτη φορά από το 2022 ευχές των ΗΠΑ για την εθνική ημέρα της Ρωσίας: «Για ένα καλύτερο μέλλον»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρη σήμερα την Ρωσία για την εθνική της γιορτή, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες στην υποστήριξη του ρωσικού λαού, καθώς συνεχίζει να επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον».

Το Bloomberg γράφει πως η δήλωση του Μ.Ρούμπιο σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση, η οποία απέφευγε να συγχαρεί τη Ρωσία για την γιορτή αυτή.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 12 Ιουνίου του 2024, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι η χώρα συνεχίζει «να στέκεται αλληλέγγυα προς τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους».

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Ν.Τραμπ δεσμεύτηκε να τερματίσει τον πόλεμο γρήγορα, αλλά οι προσπάθειές του έχουν παγώσει έκτοτε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε ότι ίσως είναι αναγκαίο να αφήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να «μάχονται για λίγο» πριν μεσολαβήσει μια συμφωνία ειρήνης και υπέδειξε ότι ίσως είναι πρόθυμος να επιβάλει νέες κυρώσεις και στις δύο χώρες, εάν κρίνει ότι η σύγκρουση δεν πρόκειται να τελειώσει.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, θέλω να συγχαρώ τον ρωσικό λαό για την Ημέρα της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην υποστήριξη του ρωσικού λαού, καθώς συνεχίζει να βασίζεται στις προσδοκίες του για ένα καλύτερο μέλλον. Εκμεταλλευόμαστε επίσης αυτή την ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών για εποικοδομητική δέσμευση με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ελπίζουμε ότι η ειρήνη θα προωθήσει πιο αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.