Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Μ.Ζαχάροβα: «Η Ρωσία μπορεί να επιφέρει ήττα σε οποιονδήποτε επιτιθέμενο»

Η προειδοποίηση της Μόσχας

Μ.Ζαχάροβα: «Η Ρωσία μπορεί να επιφέρει ήττα σε οποιονδήποτε επιτιθέμενο»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Ρωσία δεν προτίθεται να απειλήσει ευρωπαϊκές χώρες, επανέλαβε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την ώρα που η ένταση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ παραμένει αυξημένη με επίκεντρο και το Καλίνινγκραντ.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε, ωστόσο, ότι η Ρωσία διαθέτει τις απαραίτητες δυνατότητες για να αποτρέψει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της και να «επιφέρει ήττα» σε οποιονδήποτε επιτιθέμενο.

Αναφερόμενη ειδικότερα στο ενδεχόμενο ευρωπαϊκής επίθεσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε ότι μια τέτοια σύγκρουση θα ήταν «πολύ διαφορετική» και «πολύ σύντομη».

Στο επίκεντρο το Καλίνινγκραντ

Οι δηλώσεις έγιναν με φόντο τις προειδοποιήσεις της Μόσχας σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Καλίνινγκραντ, της ρωσικής περιοχής στη Βαλτική που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα κλήθηκε να σχολιάσει και δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ιρλανδία σχετικά με το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ σε περίπτωση απόπειρας απομόνωσης του Καλίνινγκραντ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «ρωσοφοβική υστερία» στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι έχει φτάσει «στο αποκορύφωμά της». Παράλληλα, κατηγόρησε ευρωπαϊκές χώρες ότι προετοιμάζονται για πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία, αυξάνοντας τις ένοπλες δυνάμεις και τις αμυντικές δαπάνες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις χώρες του ΝΑΤΟ που βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις «σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας» και εκπαιδεύουν τις δυνάμεις τους για σενάρια που, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, περιλαμβάνουν ακόμη και τον αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ και ρωσικών λιμανιών στη Βαλτική.

Παράλληλα, η Ζαχάροβα κατηγόρησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι, μέσω σεναρίων περί υβριδικών απειλών που αποδίδονται στη Ρωσία, δημιουργούν κλίμα φόβου στους πολίτες.

Το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σε μια άμεση σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ η Συμμαχία δεν θα είχε το πλεονέκτημα και τόνισε ότι μια τέτοια σύγκρουση δεν θα διεξαγόταν αποκλειστικά «με τα μέσα του ΝΑΤΟ».

Η Μόσχα έχει επαναλάβει ότι δεν σχεδιάζει επίθεση εναντίον ευρωπαϊκών κρατών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για έδαφος της Συμμαχίας από τη Ρωσία, ενώ το ΝΑΤΟ έχει χαρακτηρίσει τις ρωσικές πυρηνικές προειδοποιήσεις ακατάλληλες και υποστηρίζει ότι οι δραστηριότητές του στην περιοχή είναι αμυντικού χαρακτήρα.

Σε αυτό το κλίμα, η Ζαχάροβα επανέλαβε ότι, εφόσον υπάρξει επίθεση εναντίον της Ρωσίας, η Μόσχα θεωρεί ότι διαθέτει τις δυνατότητες για να την αποτρέψει και να «επιφέρει ήττα σε οποιονδήποτε επιτιθέμενο».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.