ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με ηγέτες του Κογκρέσου θα συναντηθεί ο Τ.Μπάιντεν – Στόχος η συμφωνία που θα αποτρέψει το shutdown

Χωρίς συμφωνία το Σάββατο θα υπάρξει το λεγόμενο shutdown

Με ηγέτες του Κογκρέσου θα συναντηθεί ο Τ.Μπάιντεν – Στόχος η συμφωνία που θα αποτρέψει το shutdown

Συνάντηση με ηγέτες του Κογκρέσου την Τρίτη (26.02.2024) θα πραγματοποιήσει ο Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν το ζήτημα της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, καθώς χωρίς συμφωνία το Σάββατο θα υπάρξει το λεγόμενο shutdown.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία αύριο για να συζητήσουν το «επείγον» ζήτημα της έγκρισης σχεδίου νόμου και την αποφυγή του shutdown. Θα θίξει επίσης το ζήτημα του σχεδίου νόμου για να προσφερθεί αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και στην Ταϊβάν, καθώς το αδιέξοδο παραμένει.

Τα μέλη του Κογκρέσου συνεχίζουν να διαφωνούν για το πώς θα αποτραπεί το shutdown. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, επισήμανε χθες πως δεν έχει κλειστεί ακόμη συμφωνία και αξίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να «επιταχύνει», να κλείσει συμβιβασμό, παρά την αντίσταση που προβάλλεται από την πιο συντηρητική πτέρυγα της παράταξής του.

Την Κυριακή ο Τζόνσον διαβεβαίωσε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με καλή πίστη και υποστήριξε ότι πολλά από τα ζητήματα που εκκρεμεί να διευθετηθούν είναι απαιτήσεις που πρόβαλαν οι Δημοκρατικοί εκ των υστέρων. Συμπλήρωσε πως ευελπιστεί να υπάρξει αποτέλεσμα «το συντομότερο δυνατόν».

Η τρέχουσα χρηματοδότηση εξαντλείται την 1η Μαρτίου για κάποιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Μεταφορών. Για άλλες, όπως το υπουργείο Άμυνας, η προθεσμία είναι η 8η Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε απειλητικά κοντά στο shutdown το φθινόπωρο, όταν σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι έπαυσαν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι εξαιτίας συμφωνίας του για την προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους με τον Σούμερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.