ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με τον Ιρανό ομόλογό του επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Ε.Μακρόν – Ζήτησε να μην επεκταθεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή

«Αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις θηριωδίες στην Γάζα, το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει απλώς παρατηρητής» ανέφερε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Με τον Ιρανό ομόλογό του επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Ε.Μακρόν – Ζήτησε να μην επεκταθεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε τον Ιρανό ομόλογό του Ιμπραχίμ Ραϊσί έναντι οποιασδήποτε κλιμάκωσης ή επέκτασης της σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς «κυρίως στον Λίβανο», ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «υπενθύμισε την ανάγκη όλοι να καταδικάσουν απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί και να εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές ομάδες που χτύπησαν τον πληθυσμό του».

Η Γαλλία θα συνεχίσει «τις προσπάθειές της για την αποφυγή ανάφλεξης» στην Μέση Ανατολή ή ενίσχυσης του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Χαμάς, δήλωσε σήμερα από το Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, ανησυχητική. Είναι σοβαρή», είπε επικαλούμενη την υπευθυνότητα όλων των ηγετών.

«Το Ισραήλ γνώρισε το ανείπωτο», είπε . «Τίποτε δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία. Σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δικαιολογία, ούτε εξήγηση» και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στην στυγνότητα της Χαμάς».

Όμως, η ισραηλινή απάντηση στην Χαμάς «πρέπει να είναι σθεναρή, ισχυρή και δίκαιη», τόνισε η Κατρίν Κολονά επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές και το ανθρωπιστικό δίκαιο.

«Είναι σημαντικό τα Ηνωμένα Έθνη να μπορέσουν να μεταφέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης στον νότιο τομέα της Γάζας. Νερό διανεμήθηκε τμηματικά, είναι ένα πρώτο βήμα».

«Μην γελιόμαστε, είναι σημαντικό θα θυμόμαστε ότι η Χαμάς κάνει κακό στους Παλαιστίνιους», είπε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η ισλαμική οργάνωση «κρατά όμηρο τον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Μετά το Ισραήλ, η Κατρίν Κολονά επισκέπτεται την Αίγυπτο και αύριο θα βρίσκεται στον Λίβανο.

«Αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις θηριωδίες στην Γάζα, το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει απλώς παρατηρητής»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστούν «σημαντικές βλάβες», αν ο πόλεμος στην Γάζα διευρυνθεί, μετέδωσε το δίκτυο Al Jazeera.

«Στείλαμε το μήνυμα στο σιωνιστικό καθεστώς μέσω των συμμάχων του ότι αν δεν σταματήσει τις θηριωδίες στην Γάζα, το Ιράν δεν μπορεί να παραμείνει απλώς παρατηρητής», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ενημερωτικό δίκτυο του Κατάρ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν το πεδίο του πολέμου επεκταθεί, σημαντικές βλάβες θα υποστεί η Αμερική», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.