ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μολδαβοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν: «Η Μόσχα παραβίασε το νόμο εκτυπώνοντας ψηφοδέλτια στην Υπερδνειστερία»

Ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε την καταγγελία

Μολδαβοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν: «Η Μόσχα παραβίασε το νόμο εκτυπώνοντας ψηφοδέλτια στην Υπερδνειστερία»

Μολδαβοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι η Μόσχα παραβίασε το νόμο εκτυπώνοντας ψηφοδέλτια για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στην αυτονομιστική περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η Υπερδνειστερία είναι μια αποσχισθείσα περιοχή στην ανατολική Μολδαβία, η οποία υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από τη Μόσχα.

Ούτε η Μολδαβία, ούτε η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της.

Ενώ λίγοι αναλυτές προβλέπουν μια ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας στη Μολδαβία μέσω της Υπερδνειστερίας, η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την έναρξη ενός υβριδικού πολέμου – συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης αναταραχών σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και της διάδοσης προπαγάνδας, σημειώνει το Sky News.

Οι αρχές της Μολδαβίας κάλεσαν τον Ρώσο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να ανοίξουν έξι εκλογικά τμήματα στον φιλομοσχοβικό θύλακα.

Η κεντρική κυβέρνηση δήλωσε ότι η κίνηση αυτή παραβίασε μια συμφωνία που επέτρεπε την ψηφοφορία μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στη ρωσική πρεσβεία στο Κισινάου.

Απορρίπτει τις καταγγελίες η Ρωσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρέσβης απέρριψε την καταγγελία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα επιτρέπει σε περίπου 250.000 Ρώσους υπηκόους εντός της Μολδαβίας να ψηφίσουν – πολλοί από αυτούς ζουν στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.