ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μοντάνα: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που σταματά δια νόμου παιδικές εκδηλώσεις με άνδρες ντυμένους ως γυναίκες

«Απαράδεκτο τα παιδιά να εκτίθενται σε σεξουαλικό περιεχόμενο»

Μοντάνα: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που σταματά δια νόμου παιδικές  εκδηλώσεις  με   άνδρες ντυμένους ως γυναίκες

Η Μοντάνα έγινε η πρώτη πολιτεία που σταματά μια αρρωστημένη τάση τον τελευταίο καιρό, ατόμων άτομα ντυμένα με γυναικεία ρούχα  να διαβάζουν βιβλία σε παιδιά σε δημόσια σχολεία και βιβλιοθήκες.

Ανάλογα  νομοσχέδια σε  Φλόριντα και Τενεσί φαίνεται επίσης να προσπαθούν να απαγορεύσουν ανάλογες «εκδηλώσεις».

Ο νόμος της Μοντάνα είναι μοναδικός γιατί – ενώ ορίζει μια τέτοια εκδήλωση ως μια εκδήλωση που διοργανώνεται από έναν drag king ή drag queen  (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει)  που διαβάζει παιδικά βιβλία σε ανήλικα παιδιά – δεν απαιτεί την απαγόρευση ενός σεξουαλικού στοιχείου.

Αυτό καθιστά τον νόμο της Μοντάνα τον πρώτο που απαγορεύει συγκεκριμένα τις «εκδηλώσεις ανάγνωσης»,.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συνυποστηρίχθηκε από περισσότερο από το ήμισυ του ελεγχόμενου από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθετικού σώματος, τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την υπέγραψε τη Δευτέρα ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Γκρεγκ Τζιανφόρτε.

«Ο Gianforte υπέγραψε το νομοσχέδιο επειδή πιστεύει ότι είναι εντελώς απαράδεκτο  τα μικρά παιδιά, ειδικά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο, να εκτίθενται σε σεξουαλικό περιεχόμενο», δήλωσε η εκπρόσωπος Kaitlin Price σε μια δήλωση.

Το νομοσχέδιο αρχικά επιδίωκε να απαγορεύσει στους ανηλίκους να παρακολουθήσουν ανάλογες παραστάσεις οι οποίες ορίστηκαν ως παραστάσεις που έτειναν να «διεγείρουν λάγνες σκέψεις».

Η νομοθεσία τροποποιήθηκε αργότερα για να απαγορεύσει στους ανηλίκους να παρακολουθούν παραστάσεις με σεξουαλικό προσανατολισμό ή άσεμνες παραστάσεις σε δημόσιο χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.