
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε την Τρίτη (29/07) ότι οι αρχές συνέλαβαν 32 άτομα που είναι ύποπτα για συντονισμό με τη Ρωσία με σκοπό τη διάπραξη πράξεων σαμποτάζ, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.
Ένα άτομο έχει καταδικαστεί, ενώ τα άλλα βρίσκονται υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, ανέφερε το PAP.
Στην ομάδα περιλαμβάνονται ένας Πολωνός, Ρώσοι, Ουκρανοί και Λευκορώσοι, καθώς και ένας 27χρονος Κολομβιανός που κατηγορείται για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη χώρα πέρυσι, με εντολή της Ρωσίας.
Αντιμέτωπος με 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη ο Κολομβιανός
Η πολωνική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη (29/07) ότι ο ύποπτος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 10 έτη έως ισόβια κάθειρξη σε σχέση με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο αποθήκες κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο του 2024.
Ο ύποπτος φέρεται να έλαβε οδηγίες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κατασκευής μολότοφ για την πρόκληση των πυρκαγιών, από κάποιον που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε η υπηρεσία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.