ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Πεσκόφ: «Μειώνεται η δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Σε ξεκάθαρα δύσκολη θέση το Κίεβο»

Αναφερόμενος στην ψηφιακή σύνοδο κορυφής των G-7, ο Ν.Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα «θα την παρακολουθήσει στενά»

Ν.Πεσκόφ: «Μειώνεται η δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Σε ξεκάθαρα δύσκολη θέση το Κίεβο»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα (6/12) ότι η μείωση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία «δεν σχετίζεται με το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου».

«Αυτό δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόταση από την Ουκρανία για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στο πλαίσιο της μείωσης της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το μείζον ζήτημα για τη Μόσχα είναι να επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Φυσικά, είναι προτιμότερο να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι με πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Και όταν η Δύση και οι Ουκρανοί απορρίπτουν αυτές τις μεθόδους, τότε η ‘’ειδική στρατιωτική επιχείρηση’’ (ο πόλεμος στην Ουκρανία) συνεχίζεται», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή σύνοδο κορυφής των G-7, των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, ο Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα «θα την παρακολουθήσει στενά».

Συνέχισε λέγοντας ότι το θέμα της Ουκρανίας μπορεί επίσης να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Βλέπετε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα που σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη διάθεση οικονομικών πόρων. Οι Ουκρανοί είναι ξεκάθαρα σε δύσκολη κατάσταση, επομένως δεν είναι εύκολο για αυτούς τώρα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα φιλοξενεί την ψηφιακή συνάντηση καθώς η Ιαπωνία ολοκληρώνει την προεδρία της στην ομάδα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επίσης ήταν προγραμματισμένο να παραστεί στη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με την εφημερίδα Kyodo News που εδρεύει στο Τόκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.