ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέος διπλωματικός πόλεμος Γαλλίας – Τουρκίας μετά τις δηλώσεις Ε.Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Ο Ε.Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, λέγοντας ότι γίνεται μια μαζική χειραγώγηση εναντίον της χώρας του

Νέος διπλωματικός πόλεμος Γαλλίας – Τουρκίας μετά τις δηλώσεις Ε.Μακρόν για «πολιτικούς ισλαμιστές»

Νέα διπλωματική αντιπαράθεση Γαλλίας – Τουρκίας, με αφορμή δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν από την Αλγερία. Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε μαζική χειραγώγηση σε βάρος της Γαλλίας από «πολιτικούς ισλαμιστές» στην Αφρική.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Αλγερία άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, λέγοντας ότι γίνεται μια μαζική χειραγώγηση εναντίον της χώρας του, επειδή η Γαλλία άφησε άδειο το πεδίο στην Αφρική και ότι «η Γαλλία στοχοποιήθηκε από τους “πολιτικούς ισλαμιστές” οι οποίοι είναι εχθρικοί κατά της Γαλλίας».

Ο Μακρόν είπε ακόμη ότι «στην Τουρκία, τη Ρωσία και την Κίνα, υπάρχουν δίκτυα ακτιβισμού, νεοαποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές ατζέντες κατά της Γαλλίας» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μόνο ένας εχθρός γι’ αυτούς και είναι η Γαλλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δηλώσεις Ε.Μακρόν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σχολίασε ότι «οι εχθρότητες στην Αφρική προέρχονται από το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.