ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σε λίγο και στην Ελλάδα: Ο Γκάμπριελ Ατάλ «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας! (upd)

Διορίστηκε από τον «αμφιλεγόμενο» Ε.Μακρόν

Σε λίγο και στην Ελλάδα: Ο Γκάμπριελ Ατάλ «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας! (upd)

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, αναλαμβάνει ο νυν υπουργός Παιδείας, Γκαμπριέλ Ατάλ και εκτός του ότι είναι ο νεότερος Γάλλος που αναλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο είναι και ο πρώτος «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος στο αξίωμα και κανείς δεν γνωρίζει με όσα έρχονται και στην Ελλάδα αν δεν θα δούμε και εδώ κάτι αντίστοιχο πλέον.

Είναι 34 ετών και είναι ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός που είχε η Γαλλία επί Πέμπτης Δημοκρατίας.

Ο Ατάλ διαδέχθηκε την Ελιζαμπέτ Μπορν μετά από 20 μήνες παραμονής στην πρωθυπουργία μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του “αμφιλεγόμενου” για πολλούς σε πολλά ζητήματα, Ε.Μακρόν για το διορισμό του Ατάλ υπάρχει στα “πρωτοσέλιδα” διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η Le Monde, «Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη 9 Ιανουαρίου διόρισε τον υπουργό Παιδείας Gabriel Attal ως πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση στην προεδρία του, με τον 34χρονο να γίνεται ο νεότερος και πρώτος ομοφυλόφιλος αρχηγός της κυβέρνησης της Γαλλίας, ανακοίνωσε το Elysée σε δήλωση τύπου».

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ έκανε δημόσια το ομοφυλοφιλικό του βήμα λίγο μετά την είσοδό του στην κυβέρνηση το 2018 και δημοσιοποίησε την πολιτική του ένωση με τον σημερινό ηγέτη της Renew Europe και πιθανότατα επικεφαλής υποψήφιο της Αναγέννησης για τις ευρωεκλογές του 2024 Στεφάν Σεζουρνέ.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες δεν είναι πλέον ζευγάρι, αλλά ποτέ δεν επιβεβαίωσαν δημοσίως τον χωρισμό τους. Ο Σεζουρνέ, ο οποίος είναι γνωστό ότι προστατεύει την ιδιωτική του ζωή, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της σχέσης τους για ένα άρθρο του προφίλ της Libération.

«Αγαπημένος» της Μπριζίτ Μακρόν

Ως υπουργός Παιδείας, ο Ατάλ συνεργάστηκε στενά με τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, πρώην καθηγήτρια με έντονη ματιά στον τομέα. Οι δύο τους εργάστηκαν κυρίως για την εξάλειψη του εκφοβισμού στα σχολεία και η πρώτη κυρία της Γαλλίας υποστήριξε ορισμένες από τις πολιτικές προτάσεις του νεαρού υπουργού, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειάς του να δοκιμάσει την υποχρεωτική στολή για τους μαθητές.

Γεννήθηκε το 1989 στο Οτ-ντε Σεν και έχει ήδη υπηρετήσει σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού δημοσίων λογαριασμών.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Aτάλ ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά αργότερα εντάχθηκε στο κεντρώο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, που έχει πλέον μετονομαστεί σε «Αναγέννηση».

Οι επικρίσεις για την επιλογή του στους κόλπους της αντιπολίτευσης, είναι πολλές, ο ίδιος ο Μακρόν ωστόσο ποντάρει στο επικοινωνιακό του χάρισμα για να οδηγήσει τη χώρα σε μία κρίσιμη περίοδο, εν όψει των ευρωεκλογών και των Ολυμπιακών του Παρισιού.

Ο Oλιβιέ Φορ του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος είπε στο France Inter σήμερα το πρωί ότι ο ο Ατάλ είναι λαμπρός στο κομμάτι της επικοινωνίας, αλλά ότι αν ο υπουργός Παιδείας γινόταν πρωθυπουργός, θα «περίμενε μία από τα ίδια».

Ο Φρανσουά Μπελαμί, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τους Ρεπουμπλικανούς είπε οτι ο Ατάλ δεν είχε ακόμη χρόνο να επιτύχει πολλά στον τρέχοντα ρόλο του.

Ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος επιδιώκει να δώσει μια νέα ώθηση στη δεύτερη θητεία του μετά από μία σειρά διαδηλώσεων και αρνητικών δημοσκοπήσεων ευχαρίστησε το «υποδειγματικό έργο της Μπορν στην υπηρεσία του έθνους».

Στην επιστολή παραίτησής της, η Μπορν είπε ότι ήταν «πιο απαραίτητο από ποτέ να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» που επιδιώκει η κυβέρνηση.

«Ήθελα να σας πω πόσο παθιασμένη ήμουν με αυτήν την αποστολή», έγραψε, προσθέτοντας ότι «καθοδηγείται από τη συνεχή ανησυχία, την οποία μοιραζόμαστε, να επιτύχουμε γρήγορα και απτά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.