ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

New York Times: Ο Τ.Μπάιντεν έχει ολόκληρο επιτελείο που τον βοηθάει να μην κάνει γκάφες και να μην πέφτει δημόσια

«Είναι συνεχώς επιρρεπής σε γκάφες και κινδυνεύει να κάνει λάθη»

New York Times: Ο Τ.Μπάιντεν έχει ολόκληρο επιτελείο που τον βοηθάει να μην κάνει γκάφες και να μην πέφτει δημόσια

Δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έχει ολόκληρο επιτελείο βοηθών οι οποίοι τον βοηθούν να αποφύγει τις λεκτικές γκάφες και τις πτώσεις δημόσια.

Οι συγκεκριμένοι επιτελείς κατευθύνουν τον Τ.Μπάιντεν σε μια ράμπα όταν πρόκειται να πετάξει κάπου με το προεδρικό αεροπλάνο, φωνάζουν δυνατά και γρήγορα σε συνεντεύξεις Τύπου για να τερματιστεί η ροή ερωτήσεων και παίζουν δυνατή μουσική σε εκδηλώσεις για να ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους ότι τελείωσαν.

«Όλοι οι πρόεδροι είχαν περιορισμούς, αλλά για τον Μπάιντεν, ο οποίος στα 81 του είναι ο γηραιότερος στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέχει αυτή τη θέση, αυτή η απόφαση δεν είναι τόσο περιστασιακή όσο στρατηγική. Ο Μπάιντεν σε σύγκριση με τους προκατόχους του αντανακλά την ανησυχία ορισμένων από τους κορυφαίους βοηθούς του ότι είναι συνεχώς επιρρεπής σε γκάφες και κινδυνεύει να κάνει λάθη», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των βοηθών του, ο Μπάιντεν κάνει συνεχώς τέτοια λάθη. Έτσι, πρόσφατα αποφάσισε να μιλήσει με δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί αυθόρμητα, και όχι σε επίσημα προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Και μιλώντας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μπέρδεψε το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή.

Και σε προεκλογικές εκδηλώσεις, μπέρδεψε τους νεκρούς Ευρωπαίους ηγέτες με τους ζωντανούς ομολόγους τους , ισχυριζόμενος ότι μίλησε με τον Φρανσουά Μιτεράν, τον πρώην Γάλλο πρόεδρο που πέθανε το 1996, και τον Χέλμουτ Κολ, τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας που πέθανε το 2017.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας μικρός αριθμός βοηθών κοντά στο πρώτο ζευγάρι παρακολουθεί σχολαστικά το πρόγραμμα του Μπάιντεν και διευκρινίζει τις πιο μικρές λεπτομέρειες, μέχρι τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής της αυτοκινητοπομπής.

Ο Μπάιντεν έχει δώσει λιγότερες συνεντεύξεις από οποιονδήποτε από τους προκατόχους του μετά τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, εγείροντας αμφιβολίες για την ικανότητά του να κρατήσει τον λόγο του, αφού υποσχέθηκε «διαφάνεια και αλήθεια» στις αρχές της θητείας του.

Τα προβλήματα υγείας

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν έχουν πει πότε ο Μπάιντεν θα υποβληθεί στις επόμενες εξετάσεις. Η τελευταία εξέταση διεξήχθη πριν από σχεδόν ένα χρόνο από τον Kevin O’Connor, τον επί χρόνια γιατρό του προέδρου, ο οποίος είπε ότι ο ασθενής του, τότε 80 ετών, ήταν «υγιής» και με «σθένος».

Το βάδισμά του είναι κάπως ασταθές, εν μέρει λόγω της άρνησης του Μπάιντεν να φορέσει ορθοπεδικά παπούτσια αφού υπέστη μικροκάταγμα στο πόδι του πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του προέδρου προσπαθεί να πείσει τα μέσα ενημέρωσης ότι ο Μπάιντεν είναι ευδιάθετος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, το καλοκαίρι, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο για τον κύκλο του Μπάιντεν να διατηρήσει την εικόνα του ως εύθυμου, ισχυρού ηγέτη. Δείχνει όλο και περισσότερο σωματική αδυναμία. Ίσως χρειαστεί ακόμη και περιπατητή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.